DAF’s op diesel voor Jewagas • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DAF’s op diesel voor Jewagas

Jewagas uit Wanssum is gespecialiseerd in het transport van industriële gassen en heeft twee nieuwe DAF’s CF in gebruik genomen. Die lopen echter niet op gas maar op diesel. De CF’s zijn geleverd door Allers Bedrijfswagens.

Jewagas heeft naar eigen zeggen voor iedere industriële en particuliere afnemer de juiste gasoplossing. “Sinds 1990 rijden wij al in trucks van DAF en dat bevalt uitstekend”, zegt Thijs Jenniskens, eigenaar van Jewagas. “De chauffeurs zijn erg tevreden over de prestaties en het bedieningsgemak. Daarnaast hecht ik veel waarde aan uniformiteit binnen het bedrijf, vandaar dat we met één merk rijden. Daarnaast moesten we het wagenpark uitbreiden, vanwege de omzetvergroting met het leveren van technische gassen, zoals zuurstof, lasgas en koolzuurgas.”

Het totale wagenpark van Jewagas bestaat nu uit elf trucks van DAF, waarvan acht tankwagens en drie opleggers, alle drie met een Kooiaap meeneemheftruck. Een van de recent aangeschafte DAF’s CF 400 is onderdeel van de nieuwe opleggercombinatie. Een aerodynamische cabinedakspoiler reduceert luchtweerstand en brandstofverbruik. “De oplegger is uitgerust met een innovatief laadsysteem om de gasflessen vast te zetten. Daarmee kunnen we efficiënt werken. Ideaal tijdens onze werkzaamheden, want iedere gaslevering is een stukje maatwerk en dan wil je snel en gemakkelijk kunnen laden en lossen”, zegt Jenniskens.

Jewagas is al ruim 35 jaar actief met het verkopen van industriële gassen zoals argon, argon menggassen, stikstof, zuurstof, CO2 en propaan. Het bedrijf heeft klanten in diverse marktsegmenten, van laboratoria, constructiebedrijven, vleesverwerking, voedingsmiddelen, koeltechniek, horeca tot evenementen. “We rijden voornamelijk in Nederland en in het grensgebied van Duitsland”, vertelt Jenniskens. Na bestelling levert Jewagas binnen 24 uur. Het bedrijf heeft een uniek eigen cilinder- en bundelpark. De onderneming heeft alle voorkomende maten cilinders in huis, van 5 liter tot en met 50 liter, bundels gevuld op 200 bar en 300 bar én cilinders met geïntegreerd reduceerventiel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer