Delft wil trucks uit binnenstad weren • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Delft wil trucks uit binnenstad weren

Zwaar vrachtverkeer is vanaf maandag 3 april niet meer welkom in de Delftse binnenstad. Er geldt een inrijverbod voor vrachtwagens zwaarder dan 3.500 kilo. Voor laden en lossen is een ontheffing aan te vragen.

Leveranciers/vervoerders met een voertuig zwaarder dan 3.500 kg die goederen komen halen of brengen, moeten eenmalig het kenteken waarmee de chauffeur de binnenstad in wil rijden registreren en een ontheffing aanvragen. Kentekenhouders van deze vrachtauto’s mogen alleen met een ontheffing tijdens venstertijden – doordeweeks tussen 7.00 en 12.00 uur, zaterdag tussen 07.00 en 11.00 uur en op zon- en feestdagen tussen 10.00 en 12.00 uur – de binnenstad inrijden om te laden of te lossen. Vanaf dinsdag 4 april is het mogelijk om kenteken(s) te registreren en een ontheffing aan te vragen. Vrachtwagens die lichter zijn dan 3.500 kg worden dus nog wél toegelaten tot de binnenstad zonder ontheffing.

De gemeente wil met de invoering van de logistieke zone de binnenstad aantrekkelijker maken. Minder vrachtverkeer moet ten goede komen aan een stad waar mensen prettig wonen en winkelen en waar evenementen worden georganiseerd. Een schone en duurzame manier van vrachtvervoer draagt daaraan bij, denkt het gemeentebestuur.

Leveranciers van de binnenstad Delft krijgen tijd om aan het nieuwe systeem te wennen. 2017 is een overgangsjaar waarin eerst wordt voorgelicht en waarschuwingen worden gegeven voordat een boete uitgeschreven wordt. De logistieke zone voor zwaar vrachtverkeer heeft een aantal ingangen aan de rand van de binnenstad. Dat zijn de Ezelsveldlaan, Asvest, Lange Geer, Binnenwatersloot, Noordeinde, Nieuwe Plantage en Koepoortbrug (Willem Naghelstraat).

De maatregel is tot stand gekomen in samenwerking met belanghebbenden van de binnenstad, zoals bewoners, belangenvereniging Bestuurlijk Overleg Binnenstad (BOB), bedrijven en brancheorganisaties Transport Logistiek Nederland (TLN) en Evofenedex. De logistieke zone is een van de maatregelen om uiteindelijk in 2020 te komen tot zo min mogelijk zwaar verkeer in de binnenstad en een duurzame stadslogistiek.

Eén reactie op “Delft wil trucks uit binnenstad weren

  • Cor

    Laat mij raden? Die vergunning kost een vervoerder weer de nodige €uro’s???? Wie gelooft er nu echt, dat er dan minder vrachtwagens komen??? Alsof die er voor hun lol rijden……..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer