Detailresult gebruikt Star Flow van Yellowstar • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Detailresult gebruikt Star Flow van Yellowstar

Retailer Detailresult Groep is live gegaan met Star Flow-oplossing van Yellowstar Solutions. De onderneming achter de supermarkten Dirk en DekaMarkt gebruikt Star Flow voor het maken van een vereiste vertaalslag tussen het WMS en de aanwezige Ortec-applicaties. “We zien de oplossing als de noodzakelijke smeerolie tussen deze systemen waarmee we niet alleen de executie in de distributiecentra kunnen verbeteren, maar ook de communicatie in onze keten en naar partners”, aldus Fergus Hoedeman directeur ICT & Logistiek bij Detailresult.

detailresult-logistiekIn een complexe distributieketen als die van Detailresult is een goede uitwisseling van data een absolute ‘must’. Een accurate vertaalslag tussen een WMS en een tactische en operationele routeoplossing hoort daar uiteraard bij. Zodoende heeft Detailresult recent flink geïnvesteerd in het automatiseren van de transportplanning. Het ontbrak de retailer nog aan de juiste tool om een volledige integratie te krijgen tussen de orders die werknemers in het magazijn (en dus het WMS) picken en de voertuigen waarmee deze vervoerd dienden te worden.

“We hebben er even over nagedacht om deze software voor het maken van de vertaalslag tussen WMS en TMS zelf te ontwikkelen, maar zijn tot de conclusie gekomen dat het beter was om de markt op te gaan en hebben vervolgens gekozen voor het voorgedefinieerde logistieke/ supply chain management datamodel van Yellowstar”, aldus Hoedeman.

De keuze voor Star Flow betekent dat Detailresult informatie uit de distributiecentra (WMS), de productielocaties, de vaste leverschema’s en de real-time winkelvraag uit de voorraad replenishment systemen ook daadwerkelijk op elk gewenst moment kan inzien.

drl-foto1-e1456736436836De distributieketen van Detailresult is nogal complex. Het bedrijf heeft rekening te houden met diverse distributiestromen en aanvullend met meerdere productcategorieën. Een deel van de artikelen dient bovendien gekoeld of ingevroren vervoerd te worden. “We beschikken over diverse dc’s, over enkele productiebedrijven en over diepvries transport. Op orderniveau hebben we rekening te houden met transitostromen van leveranciers, die zijn geïntegreerd in onze stromen van en naar de dc’s. Het is al met al een erg ingewikkeld logistiek landschap, dus een goede integratie tussen de IT-systemen was absoluut nodig.”

De koppeling tussen WMS en de routeapplicaties zou primair tot tactische en strategische voordelen moeten leiden. Hoedeman: “Toch bleek na verloop van tijd dat er ook vooral operationele voordelen te behalen waren. De operatie kan dankzij Star Flow beschikken over meer managementinformatie dan voorheen. De koppeling van de data uit meerdere systemen zorgt er ook voor dat we de papierstromen uit de processen hebben kunnen halen.”

software_yss-minStar Flow zorgt ervoor dat er binnen de zes dc’s van de retailer een beter overzicht is op de benodigde voertuigcapaciteit. Dit bespaart de planners rekenwerk, iets wat eerder in Excel werd uitgevoerd. Voor deze dagplanning, maar ook voor het bijhouden van de winkelorders, gaan de dispatchers Star Flow gebruiken. Milou Brüll, Sustainability Coach bij Yellowstar Solutions: “We zijn blij dat we hebben kunnen bijdragen met een oplossing die ervoor zorgt dat er bij Detailresult in het traject van kassa tot producent meer eenvoud van inzicht en communicatie is.”

Hoedeman is zeer te spreken over de samenwerking tussen Detailresult en Yellowstar. “De implementatie verliep goed en er was een open contact over zaken die goed en minder goed gingen.” Hoedeman durft de hand voor wat betreft de doorlooptijd van het project ook in eigen boezem te steken. “Het gegeven dat we veel in Excel werkten heeft ons wat vertraging opgeleverd. Doordat we alle specifieke situaties in Excel hadden vastgelegd, vergde dit tijdens de implementatie veel omzetwerk. Additionele eisen van onze kant zorgde ook voor wat extra ontwikkelwerk. Onze chauffeurs kenden de laadvolgordes wel, maar het systeem moest die natuurlijk ook kennen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer