DHL door Rotterdam met elektrische Emoss • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DHL door Rotterdam met elektrische Emoss

DHL Express heeft in Nederland zijn eerste grote elektrische vrachtwagen in gebruik genomen. Daarmee zet het logistieke bedrijf een volgende stap naar emissievrij bezorgen. DHL heeft al vele kleinere elektrische bestelauto’s en fietsen in gebruik. Nu betreft het een zogenaamde Emoss 12 tons bakwagen. De basis is een MAN-vrachtwagen, die door het Nederlandse Emoss is voorzien van een elektrische aandrijving.

De vrachtauto wordt ingezet in Rotterdam, om in het centrum grotere zendingen op te halen en te bezorgen. Kleinere zendingen worden in het  centrum vooral met fietsen vervoerd. DHL is in Rotterdam een van de koplopers in het initiatief ‘Green Deal 010 Zero Emission Stadslogistiek’, kortweg Green Deal 010, waarin wordt gewerkt aan duurzame oplossingen waarmee de luchtkwaliteit in de binnenstad blijvend wordt verbeterd.

Met onder meer de inzet van duurzame transportmiddelen wil DHL in 2050 volledig emissievrije logistiek bedrijven. Als het gaat om het afleveren van pakketten, wil DHL in 2015 reeds 70 procent van deze zogenaamde last mile CO2-neutraal realiseren. Deze eerste elektrische vrachtauto wordt toegevoegd aan de bestaande vloot van elektrische bestelauto’s en fietsen die door de verschillende DHL-bedrijven in Nederland reeds worden ingezet en die komende tijd verder wordt uitgebreid. “Als je belooft de best mogelijke service te bieden, dan verwacht de klant terecht ook oog voor duurzaamheid. Met deze vrachtauto laten we zien dat ook grotere zendingen nu aan de beurt zijn om duurzaam vervoerd te gaan worden”, aldus Kees de Lange, VP Operations van DHL Express in Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer