Ga naar hoofdinhoud

Drie Schmitz Mega’s voor Wind Transport

Het wagenpark van Wind Transport uit het Groningse Mussel is afgelopen week uitgebreid met 3 opleggers. Het gaat om drie-assige schuifzeil opleggers in mega-uitvoering op klantspecificaties gebouwd door Schmitz Cargobull. De opleggers zijn daarnaast geschikt gemaakt voor inzet als LZV-combinatie.

Wind Transport is een bekende naam in Scandinavië. Het is een zelfstandig, jong en dynamisch internationaal transportbedrijf. Wind Transport heeft meerdere specialismen, te weten (deel-) ladingen in mega-schuifzeil en kastenopleggers en los gestorte ladingen met Walking Floor.
Dagelijks organiseert Wind diverse transporten naar alle hoeken van Scandinavie. Hierbij ligt de focus op Denemarken en Zweden maar ook Noorwegen en Finland behoren tot de bestemmingen. Voor Denemarken en Zweden zijn er zelfs mogelijkheden tot 24-uurs levering. Wind Transport beschikt over een eigen modern wagenpark van trekkers en opleggers. In elke wagen is een boordcomputer aanwezig waarmee op elk gewenst moment de klant informatie kan krijgen over de levering.
Het wagenpark van Wind Transport bestaat uit 19 trekkende en 26 getrokken eenheden.

Om de groeiende vraag vanuit de klanten en de markt op te vangen en de dienstverlening verder uit te breiden is er nu in drie nieuwe opleggers geïnvesteerd. Vanwege de ervaringen met de verschillende merken opleggers hebben zij bewust gekozen voor Schmitz Cargobull.

De nieuwe Schmitz Cargobull Schuifzeil opleggers zijn uitgerust in overeenstemming met de wensen van Wind Transport. Zo is er gekozen voor een verzwaarde vloer en opbouw om een lange levensduur te garanderen. Verder zijn de opleggers uitgerust met de eigen Schmitz opleggerassen met schijfremmen. De opleggers zijn daarnaast geschikt gemaakt voor inzet als LZV-combinatie. Deze LZV-combinaties worden zo uitgevoerd dat deze ook geschikt zijn voor inzet in Duitsland. De LZV-combinatie kan dus vanaf Nederland in één keer door naar Scandinavië. Om de opleggers een strakke “look” te geven zijn ze uitgevoerd met de herkenbare Wind Transport belettering in fullcolour uitvoering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer