Eduard Nikolaev wint Dakar 2018 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eduard Nikolaev wint Dakar 2018

De Rus Eduard Nikolaev heeft het truckklassement van de veertigste editie van de Dakar rally gewonnen. Hij had na de afsluitende 14e etappe bijna vier uur voorsprong op de nummer twee, Siarhei Viazovich op MAZ.

Ton van Genugten kon met opgeheven hoofd de Dakar rally afsluiten. Hij won zaterdag zijn vierde etappe, maar kon geen aanspraak maken op de eindzege en eindigde als achtste in het eindklassement, overigens maar net een half uurtje voor transportondernemer Maurik van den Heuvel van Team Dakarspeed.

Wéér gaat Nikolaev dus met de eindzege in Dakar aan de haal. Voor de derde maal, maar de echte hegemonie die het Kamaz Master team ooit had lijkt met het jaar minder te worden. Dit jaar was Team de Rooy coureur Federico Villagra heel erg dicht bij de eindzege en de Argentijn verloor dan ook niet zozeer van Kamaz als wel van de pechduivel. Thuis in Son zal Gerard de Rooy zich nog wel eens achter de oren krabben. Hij koos ervoor om dit jaar de Dakar Rally niet te rijden, maar had juist deze editie wel een heel grote kans gehad om nogmaals plaats te nemen op de hoogste plek op het podium.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer