Eerste massaclaim tegen truckfabrikanten • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eerste massaclaim tegen truckfabrikanten

Transportbedrijven hebben door verboden prijsafspraken tussen truckfabrikanten gemiddeld 16.000 euro te veel betaald voor hun vrachtwagen. Dat zegt MKB-Claim, dat vooruitlopend op de megaboete van de Europese Commissie deze week DAF en de andere betrokken fabrikanten aansprakelijk heeft gesteld voor de schade die is veroorzaakt door het kartel. Gedupeerde bedrijven kunnen op basis van no cure no pay meedoen aan de claim.

kartelIn de periode tussen 1997 en 2011 zijn er tussen truckfabrikanten verboden prijsafspraken gemaakt. “Bij dit soort kartels ligt het prijsverhogende effect rond de 20 procent van het aankoopbedrag. Voor de meeste transportondernemingen loopt de schade in de tonnen, voor grote ondernemingen zelfs in de miljoenen”, aldus Simon Zuurbier van MKB-Claim. Volgens onze berekening gaat het alleen in Nederland al om een totale schade van 1,6 miljard euro. Zodra de boetes zijn uitgedeeld, is daarmee de aansprakelijkheid van de fabrikanten gegeven en moeten zij de schade vergoeden.”

MKB-Claim heeft DAF en de andere fabrikanten deze week hoofdelijk aansprakelijk gesteld voor de schade die is veroorzaakt door het kartel. Als een schikking niet mogelijk blijkt dan zal een collectieve procedure worden gestart. Vanaf vandaag kunnen gedupeerde bedrijven zich gratis aanmelden bij MKB-Claim om zich aan te sluiten bij de massaclaim. De anonimiteit van de deelnemers wordt gewaarborgd. Deelname geschiedt op basis van no cure no pay. Het tarief bedraagt 15 procent bij een schikking en 20 procent bij een procedure.

 

2 reacties op “Eerste massaclaim tegen truckfabrikanten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer