Effectievere controle op inklimmers • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Effectievere controle op inklimmers

Het aantal inklimmers, mensen die per truck of ander voertuig illegaal de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk proberen te maken was in de afgelopen drie maanden 430. Dit is bijna twee maal zoveel als in het vorige kwartaal. Het totale aantal inklimmers dat in 2016 is aangetroffen is 1.280. Dat meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie.

In 2015 was het totale aantal inklimmers 500. De stijging komt vooral doordat er meer Albanese vreemdelingen zijn aangetroffen; ruim de helft van de inklimmers heeft de Albanese nationaliteit (56 procent).

Het aantal inklimmers dat al aan de Nederlandse zijde van het Kanaal werd aangetroffen groeide van 55 procent in 2015 naar 83 procent in 2016. De overige inklimmers werden bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk ontdekt.

Deze stijging van het deel van de inklimmers dat al in Nederland wordt aangetroffen laat zien dat de controles effectiever zijn geworden.

Deze cijfers zijn onderdeel van de kerncijfers asiel en migratie die maandelijks worden gepubliceerd door het Ministerie van Veiligheid en Justitie. De cijfers met betrekking tot inklimmers worden ieder kwartaal gepubliceerd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer