Elektrische Renault D voor Delanchy • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Elektrische Renault D voor Delanchy

De Franse transporteur Delanchy nam onlangs op de beurs Solutrans een speciaal ontwikkelde elektrische 13 tons Renault Trucks D in ontvangst.

Groupe Delanchy werkt al vijftig jaar samen met Renault Trucks en is actief in gekoeld vervoer. De truckfabrikant en transporteur werkten intensief samen bij de ontwikkeling van de elektrische D. Het 13 tons 4×2 chassis is voorzien van een Chereau koelcarrosserie en een Carrier koelunit, die zijn energie krijgt van het accupakket onder de auto.

De Renault D13 Electrique, zoals hij officieel heet, wordt momenteel al door Delanchy gebruikt voor het vervoer van visproducten van Delanchy’s hub in Corbas, nabij Lyon, naar Lorient en de markplaats Les Halles de Lyon. Dat is regionaal vervoer en dat moet behapbaar zijn voor de actieradius van de D, die overigens niet bekend gemaakt is.

Ondanks dat de D13 Electrique al in de praktijk gebruikt wordt, werkt Renault Trucks verder aan de ontwikkeling van haar elektrische trucks, onder meer met de Urban Lab 2. In 2020 verwacht Renault Trucks een vernieuwde elektrische truck te presenteren die wat betreft aanschaf- en gebruikskosten moet kunnen concurreren met een dieseltruck.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer