Ewals en De Rooy: ‘Herkennen ons niet in beeld FNV-onderzoek’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Ewals en De Rooy: ‘Herkennen ons niet in beeld FNV-onderzoek’

Ewals Cargo Care en transportbedrijf De Rooy uit Son herkennen zich beide niet in het beeld van de autotransportsector zoals afgelopen week geschetst in een mini-documentaire en onderzoek van onder meer vakbond FNV. Dat laten beide bedrijven weten aan TTM.nl in reactie op de aantijgingen. Ook XPO reageert op het onderzoek.

De Rooy zegt eigenlijk niet in staat te zijn om inhoudelijk te reageren. Directeur Operations Bram Biemans: “We herkennen ons niet in het door de FNV geschetste beeld van onze onderneming en hebben hen daarom eerder al om een feitelijke onderbouwing gevraagd. Deze hebben we tot op heden helaas nog niet mogen ontvangen. Dat maakt het ons onmogelijk inhoudelijk te kunnen reageren.” XPO reageert bij monde van een woordvoerder. “De bedrijfscultuur bij XPO is er een van veiligheid, respect en eerlijkheid. Wij voeren onze internationale transportactiviteiten uit in overeenstemming met Europese transportregelgeving en sociaal recht. Onze werkwijze is gevalideerd door het Franse Hof van Recht.”

CEO Bram Ewals van Ewals Cargo Care klimt zelf in de pen: “Wij hebben aangegeven ons niet te kunnen herkennen in het door FNV geschetste beeld, en hebben toegelicht op welke wijze wij in- en externe processen hiervoor hebben ingericht. Wij hebben gevraagd om het verder concretiseren van ‘vaststellingen’ opdat wij deze ook zelf zouden kunnen valideren. We hebben onder de aandacht gebracht dat de complexiteit van alle wet- en regelgeving, en verscheidenheid in toepassing daarvan binnen Europa, gemakkelijk tot interpretatieverschillen kunnen leiden. Daar wij de vraagstelling niet kenden en niet betrokken waren bij genoemd onderzoek zijn wij niet in staat gesteld dit te valideren. Inmiddels hebben wij de verschillende berichtgeving gezien of gelezen en stellen vast dat stellingen onjuist zijn, terwijl deze gemakkelijk op voorhand hadden kunnen worden weerlegd.”

Ewals Cargo Care heeft tevens een uitgebreide visie gedeeld waarin het meerdere keren aangeeft aan de geldende wet- en regelgeving te willen voldoen, maar dat door een gebrek aan duidelijkheid in de wetgeving er verschillende meningen over en interpretaties van de regels zijn.

Eén reactie op “Ewals en De Rooy: ‘Herkennen ons niet in beeld FNV-onderzoek’

  • T Veerman

    Wat een dure vage en moeilijke woorden gebruiken deze afbraak bedrijven.
    Er rijd bijna geen Hollander meer op deze auto,s en ze hebben bijna allemaal witte platen.
    Waarom dan en waarom geen Hollander op de bok omdat ze te duur zijn en daarom deze constructies.
    Dus deze sprookjes vertellen deze bedrijven maar aan figuren die goedgelovig zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer