Ga naar hoofdinhoud

Expandable nieuw hoofdstuk voor Becx

Becx Verhuur uit het Brabantse Esbeek focuste zich in de eerste zeventien jaar van haar bestaan op de verhuur van voornamelijk trailers. Simpel, strak en eenvoudig. “Ik heb niet eens een verkoper in dienst”, aldus directeur Michiel Becx. De tijden veranderen, want van trailerverhuurder is Becx met de zelfontworpen Expandable trailerbouwer geworden. “Moet ik toch maar een commercieel team samenstellen.” [INDEX | INHOUD: TTMnl2017_6_44]

Becx Verhuur is een bekende naam in de Nederlandse transportwereld, en eigenaar Michiel Becx een bekend gezicht, maar wat misschien minder bekend is, is dat achter de naam Becx een transportbedrijf schuil ging. “Mijn opa Piet startte in 1942 een transportbedrijf. Mijn vader heeft dat voortgezet en uitgebouwd tot een groot bedrijf, met meer dan 100 vrachtwagens. In 2001 heeft hij het verkocht”, vertelt Michiel Becx.

Twintig opleggers
Het einde van het transportbedrijf luidde het begin in van Becx Verhuur. “Twintig opleggers gingen niet mee in de overname. Daarmee ben ik mijn verhuurbedrijf begonnen”, schetst Michiel Becx. Het bedrijf verhuurt opleggers, vrachtwagens, terminaltrekkers en meeneemheftrucks, veelal aan transportbedrijven in de regio. Becx is overtuigd van de kwaliteiten van zijn eigen bedrijf. “Wij zijn efficiciënter dan de rest”, zegt hij zonder een spier te vertrekken. “We nemen klanten juist zorgen rond hun wagenpark uit handen. Het onderhoud, APK, dat gebeurt allemaal hier, heeft de klant totaal geen omkijken naar. Het woord ‘maatoplossing’ wordt tegenwoordig makkelijk gebruikt, maar ik geloof dat wij die echt bieden.”

Hoogwerkers
Ook de werkwijze van Becx Verhuur is anders dan die van andere verhuurders. “Wij maken geen kosten, daarom loopt het goed”, zegt Becx enigszins mysterieus. Om daarna uit te leggen: “We doen met een klein team mensen bijna alles zelf. Een verkoper hebben we nog nooit gehad. Het draait om service, dienstverlening, ontzorging. We houden zelf ook niet alles bij. Statistieken van elke trailer? Een administratie in het magazijn? Waarom? Dat is alleen maar extra werk en het levert niets op. Niks positiefs in ieder geval. Je hoeft helemaal niet alles te weten. En het werkt wel: in de 17 jaar die we nu bestaan is er nog nooit een klant bij ons weggelopen.” Tegelijk werkt Becx Verhuur in de werkplaats wel weer heel geordend. We zien ruime werkplekken, met de trailers op hefcilinders, zodat de monteurs er goed omheen kunnen lopen. Trapjes bij trailers? Niet bij Becx, waar de monteurs op mini-hoogwerkers. Elke monteur heeft ook zijn persoonlijke werkkar, compleet met iPad met werkorders.

Standaardisatie
No nonsense. Het tekent Michiel Becx als persoon en hetzelfde zie je dus terug in het bedrijf. Becx leunt over de tafel. “Trailers kun je net zo ingewikkeld maken als je wilt. Nicheproducten met een enorme keuze aan opties. Maar heeft een klant al die keuzes wel echt nodig. Toen de grote trailerbouwers standaardisatie in hun aanbod gingen doorvoeren en daardoor veel goedkopere trailers konden aanbieden, vielen veel gespecialiseerde trailerbouwers zo’n beetje om.”

Uitschuifbaar
Becx hanteerde dezelfde aanpak bij de ontwikkeling van zijn eerste eigen trailer, de Expandable. “Ja, het is waar, behalve trailerverhuurder zijn we nu ook trailerbouwer. Lang verhaal kort: we kregen een verzoek van een klant voor een controlroom op wielen. Ja tegen gezegd, maar de oplossingen die we vonden stelden ons niet tevreden. Dus hebben we er zelf een ontworpen. Maar ja, ik ben een perfectionist, dus dan wil ook de beste hebben. Designer erbij gehaald, want zo’n trailer waar van die blokken aan de zijkant uit komen zetten vind ik zó lelijk. En nu hebben we dan de Expandable, een trailer die met een druk op de knop aan beide zijden uitschuifbaar is tot je binnenin een oppervlakte hebt van 65m2. 4,85 m breed en 13,2 m lang. De Expandable is hydraulisch 30 cm te verlagen en de vloer bevindt zich dan op 82 cm. We hebben er eentje in onze eigen vloot gehad als prototype en die letterlijk kapot getest.” De Expandable is een lust voor het oog en superhandig te bedienen, met enkel een klein bedieningspaneel met een paar knoppen. In drie minuten is hij uit te klappen en te gebruiken. Het laadvermogen bedraagt 18 ton. “Bijzonder is dat het laadvermogen permanent is, dus je kunt de Expandable inrichten naar wens en hem dan zo vervoeren. Bijvoorbeeld een fietsfabrikant die hem voor presentaties op evenementen wil gebruiken. Fietsen en displays kunnen gewoon blijven staan op het binnenste gedeelte van de binnenzijde. Inschuiven en op naar het volgende evenement!” De Expandable biedt maximale exposure voor een bedrijf of merk dat er mee op een evenement gaat staan.

Becx en zijn mensen werkten in totaal twee jaar aan de Expandable, maar nu is hij dan ook klaar voor de verkoop. “Moet ik dus toch een commercieel team gaan samenstellen!”, aldus Becx, die de trailer in eigen beheer bouwt. “Maar die commercie gaat best goed, er zijn er inmiddels al vijf Expandables verkocht!”

TEKST: ARJAN VELTHOVEN | FOTO’S: TTM.NL, BECX VERHUUR

#expandable
#nononsense
#zelfvertrouwen

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer