Explora neemt eTruck mee naar Hardenberg • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Explora neemt eTruck mee naar Hardenberg

Explora komt naar Transport Compleet Hardenberg met hot news: de diagnosetool eTruck van Texa. Met eTruck valt permanent en op afstand de technische staat van het voertuig te bekijken.

Ook informeert het hulpmiddel de monteur en de fleetmanager over aankomend onderhoud. Verder biedt eTruck de mogelijkheid om op afstand te sleutelen aan de elektronica – net alsof het voertuig gewoon in de werkplaats staat.

De tool is na installatie binnen enkele minuten geconfigureerd met de on-boardelektronica. Door middel van de speciaal ontwikkelde app (Android, iOS) en webportal blijven chauffeurs en fleetmanagers doorlopend in beeld wat betreft de voertuigconditie. Ook kunnen ze direct stappen ondernemen wanneer dat nodig blijkt. Regulier onderhoud valt eveneens in te plannen, desgewenst met behulp van een gedeelde afspraakplanner voor diverse gebruikers. Een en ander komt de inzetbaarheid van het materieel ten goede, reduceert de kosten en vergroot op die manier  uiteindelijk – stelt Texa – de klanttevredenheid.

De app toont de chauffeur in real time de tachograaf- en andere voertuigdata. Ook de in sommige landen verplichte dagrapportage van de technische conditie valt met de app in te vullen. Diagnose om een onderweg optredende storing te helpen oplossen is een verdere mogelijkheid. Met als voordeel dat de chauffeur niet per se zijn rit hoeft te onderbreken om naar een garage te gaan.

Op de webportal kan de fleetmanager de actuele onderhoudstatus van alle voertuigen controleren. Ook de rijstijl van de individuele chauffeurs wordt weergegeven, evenals de gegevens van de Trip Data Recorder.

Explora staat in hal 3 tijdens Transport Compleet Hardenberg (13 t/m 15 maart).

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer