Fataal ongeval in Scania-fabriek Södertälje • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Fataal ongeval in Scania-fabriek Södertälje

Een man van in de vijftig jaar is zaterdag om het leven gekomen na een ongeval in de Scania-fabriek in Södertälje. Dat melden diverse Zweedse media. De politie onderzoekt de precieze toedracht van het ongeval.

Bij zijn werk aan de productie van componenten voor transmissies raakte de man zaterdagavond door een van de machines zwaar gewond. Later die avond bezweek hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Wat er precies gebeurd is, is nog niet tot in alle details bekend en daarom stelt de politie een onderzoek in.

Bij Scania is iedereen hevig geschrokken. “Dit is een nachtmerrie, we zijn allemaal in shock. Ik kan op dit moment nog niet zeggen wat er gebeurd is, alleen dat wat nooit mag gebeuren gebeurd is: een van onze medewerkers is overleden door een ongeval tijdens het werk. We hebben slachtofferhulp ingeschakeld voor de collega’s van de overledene, die getuige waren van het ongeval”, aldus Scania-woordvoerder Hans-Åke Danielsson tegen de Zweedse krant Länstidningen.

Het gedeelte van de fabriek waar het ongeval gebeurde ligt tot nader order stil. Scania heeft op haar hoofdvestiging in Södertälje een condoleanceregister geopend. Maandag hangen alle vlaggen op het Scania-terrein halfstok.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer