Ga naar hoofdinhoud

Fleetboard tachoready

Het op afstand downloaden van de tachograafgegevens kan voortaan ook via het FleetBoard fleetmanagementsysteem van Mercedes-Benz. “Ons systeem heeft het label ‘TACHO-ready’ gekregen”, vertelt Erik-Jan Geelhoed, Special Account Manager FleetBoard bij Mercedes-Benz Nederland.

Mercedes-Benz Fleetboard“Dit betekent dat FleetBoard werkt volgens de nieuwe standaard voor het remote uitlezen van het massageheugen van de digitale tachograaf, waarbij de bedrijfskaart gewoon op het kantoor blijft.” Ook de chauffeurskaart kan met FleetBoard worden uitgelezen.
Nieuw is daarnaast trucknavigatie op de DispoPilot-chauffeursunit van FleetBoard. Het nieuwe navigatiesysteem, dat is gebaseerd op digitale kaarten van NAVTEQ, houdt rekening met beperkingen voor vrachtwagens  – gewicht, lengte, hoogte en breedte – en kiest zoveel mogelijk voor hoofdwegen.

Drivers League
Met FleetBoard biedt Mercedes via internet een aantal fleetmanagementdiensten, zoals rijstijlanalyse, het versturen van rit- en orderinformatie en het volgen van zendingen. “Speciaal voor vervoerders die werken met FleetBoard Voertuigmanagement is in juni de FleetBoard Drivers League opgesteld”, zegt Geelhoed. “Volgende maand strijden Mercedes-Benz chauffeurs met een FleetBoard voertuigmanagementsysteem in hun auto voor de titel ‘beste chauffeur’. De nationale finalisten ontmoeten elkaar in Duitsland voor de finale.”

Fleetboard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer