Ga naar hoofdinhoud

Ford F-Max is Truck of the Year 2019!

De F-Max, de nieuwe lange afstandstruck van Ford Trucks, is verkozen tot International Truck of the Year 2019. De award werd woensdag door ITOY-juryvoorzitter Gianenrico Griffini overhandigd aan Haydar Yenigün, general manager van Ford Otosan, op de persdag van de vakbeurs IAA in Hannover.

De nieuwe F-Max, de naam was tot vandaag geheim, won met een puntenaantal van 126. Hij versloeg daarmee de Scania Urban Range (74 punten) en de Volvo FH LNG (56 punten) ruimschoots.

De regels van de International Truck of the Year award schrijven voor dat de jaarlijkse award wordt uitgereikt aan de truck die in de 12 maanden daarvoor is geintroduceerd en die de grootste bijdrage heeft geleverd aan efficiency in het wegtransport. Jurlyleden  nemen daarbij diverse belangrijke criteria in ogenschouw zoals technische innovatie, comfort, veiligheid, weggedrag, brandstofverbruik, eco-footprint en TCO.

De ITOY-verkiezing voor 2019 stond wederom onder auspiciën van de Britse branche-organisatie Road Haulage Association (RHA). Zij verzamelden en controleerden de stemmen van de juryleden en stelde het eindresultaat vast. De ITOY-jury bedankt RHA voor haar participatie.

De Truck of the Year jury kon onlangs uitgebreiden rijden met de nieuwe Ford F-Max in zijn thuisland Turkije. De juryleden prijzen de efficiency en de vooruitstrevende karakteristiek van de aandrijflijn van de F-Max. Die herbergt onder meer Eco-Roll, Adaptive Cruise Control en GPS-gebaseerde Predictive Cruise Control. Net zo indrukwekkend is de zescilinder 12,7 liter Ford Ecotorq Euro 6 motor, goed voor 500 pk, in combinatie met de ZF Traxon 12 gangs automaat.

De volledig nieuw ontwikkelde cabine viel ook in de smaak bij de Truck of the Year jury, samengesteld uit 23 van de beste bedrijfsautojournalisten van Europa. De cabine van de F-Max is 2,5 breed en beschikt over een volledig vlakke vloer. De stahoogte bedraagt 2,16 meter, er is meer dan voldoende opbergruimte en het dashboard bevindt zich in een cockpit-unit die naar de bestuurder toe gedraaid is. Het display is grotendeels digitaal en uitstekend afleesbaar. Fords zelf ontwikkelde connectivity platform ConnecTruck scoorde ook goed bij de juryleden.

Juryvoorzitter Gianenrico Griffini verwoordde het jury-oordeel zo: “”Met de introductie van de F-Max heeft Ford Trucks een fijnzinnig ontworpen trekker afgeleverd die een zinvolle nieuwe speler is in het zeer competitieve segment van het langeafstandsvervoer.”

De International Truck of the Year Award bestaat sinds 1977. De jury bestaat uit 23 van de beste Europese bedrijfsautojournalisten. Namens Nederland zit TTM.nl hoofdredacteur Arjan Velthoven in de ITOY-jury.

De ITOY-verkiezing voor 2019 stond wederom onder auspiciën van de Britse branche-organisatie Road Haulage Association (RHA). Zij verzamelden en controleerden de stemmen van de juryleden en stelde het eindresultaat vast. De ITOY-jury bedankt RHA voor haar participatie.

5 reacties op “Ford F-Max is Truck of the Year 2019!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer