Formule 1 keert terug bij DAF • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Formule 1 keert terug bij DAF

Formule 1 Logistics uit Eindhoven heeft negen nieuwe DAF’s aan het wagenpark toegevoegd. De ervaringen met twee LF’s en zeven CF’s zijn goed. De trucks zijn geleverd door DAF dealer De Burgh Eindhoven.


Het is niet voor het eerst dat Formule 1 Logistics vertrouwt op DAF. Het bedrijf, dat sinds 1997 bestaat, maakte eerder al gebruik van de DAF LF. Het transportbedrijf stapte daarna over op een ander merk, maar besloot dit jaar terug te keren. “Onze chauffeurs rijden in de eerste plaats graag DAF”, zegt oprichter en eigenaar Jeroen Walravens: “Tijdens de zoektocht naar nieuwe vrachtwagens blonk DAF uit met zijn cabineruimte. Vooral de opbergmogelijkheden en indeling bevallen goed. De uitrusting is zeer compleet. Waarvoor ik elders moet bijbetalen, dat is bij DAF standaard.”

Naast de uitstekende standaarduitrusting, speelt ook de service een rol voor Walravens. “DAF dealer De Burgh zit bij ons op het industrieterrein. Wij hebben al jarenlang goed contact. Het was dus voor ons een logische keuze om voor De Burgh te gaan. Dit bedrijf doet ook het onderhoud aan onze vrachtwagens.” De versies van de DAF CF en LF die Formule 1 Logistics inzet zijn voorzien van een bakwagenopbouw en enkele exemplaren hebben een slaapcabine.

Het Eindhovense transportbedrijf hecht ook grote waarde aan rijsouplesse, comfort en wegligging. “Op al deze punten scoort DAF met de LF en CF prima. We horen van onze chauffeurs alleen maar tevreden reacties. We rijden er sinds september dit jaar mee en dat bevalt dus erg goed”, aldus Walravens.

Formule 1 Logistics breidde in 2016 flink uit door een fusie met J&M Logistics. Naast bakwagens en trekker-opleggercombinaties heeft het bedrijf ook grote en kleine bestelauto’s. Op die manier kan Formule 1 Logistics een brede afnemersgroep van dienst zijn. Het werkveld bestaat uit medisch transport, dag- en nachttransport, waardevol transport en gekoeld transport. Ook tussentijdse opslag is mogelijk door de grote opslagruimte waarover Formule 1 Logistics beschikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer