Foto’s: Dikke DAF van Dirk ‘shinet als een malle’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Dikke DAF van Dirk ‘shinet als een malle’

Alle superlatieven schieten te kort voor de nieuwe DAF XF van Dirk van der Roest uit Neede. De auto werd afgeleverd door Bakker Bedrijfswagen Groep, in de persoon van Coen Hofs. Die is zeer enthousisat: “Wow! Wat een verschijning. Die DAF shinet als een malle!’

De DAF FT XF 480 Super Space Cab Low Deck voor Dirk van der Roest in Neede is dan ook een hele verschijning. De DAF is voorzien van 2 super air stoelen, rustica dashbord, luchtvering rondom, LED koplampen, LED achterlichtunits, automatische klimaatregeling, DAF night Lock, B3 alarm, as-lastbewaking, 2 brandstoftanks met een inhoud van 1215L, standairco, 2 standen pneumatische hefschotel en nog veel meer. Het is een echte full options Low Deck truck.

Bij het ontwikkelen van de Low Deck-trekker was de nauwkeurige afstemming tussen maximaal transportvolume en maximale transportveiligheid een echte uitdaging. DAF kan volgens Bakker Bedrijfswagen Groep de meest effectieve oplossing in combinatie met een minimale koppelingshoogte van 91 cm en voldoende bodemvrijheid bieden. Hierdoor kan Van der Roest volgwagens met een interne laadhoogte van 3 m gebruiken, zonder dat de wettelijk verplichte buitenhoogte van maximaal 4 m wordt overschreden.

Hofs, die de samenwerking met Dirk en Anja van der Roest roemt: “De DAF shinet als een malle. Het spuitwerk, de diepzwarte lak en 3 lagen blanke lak zijn verzorgd door Van Pijkeren in IJsselmuiden. De airbrush werkzaamheden door Erik Velthuis. Hier kom je niet ongezien mee weg! De afgebeelde honden zijn van het ras; Mastín del Pirineo. Dirk en Anja hebben drie honden van dit ras en zijn er aan verknocht.  Daarom ook deze ‘doggy look’.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer