Foto’s: Iveco presenteert Stralis X-Way • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Iveco presenteert Stralis X-Way

Iveco liet afgelopen week haar nieuwe Stralis X-Way alvast zien op de fabriek in Madrid. De Stralis X-Way is gebouwd voor bouwlogistiek: voornamelijk on-road, af en toe off-road.

Volgens Iveco-topman Pierre LaHutte combineert de Stralis X-Way het sterke chassis van de Trakker met de efficiënte aandrijflijn van de nieuwe Stralis.

Iveco geeft nog weinig specificaties vrij van de X-Way, maar heeft het wel over een exceptioneel laag eigen gewicht. Zo zou de 8×4 Super Loader version slechts 9 ton wegen. De motorisering bestaat uit de Cursor 9, 11 en 13, vanzelfsprekend met Hi-SCR technologie en dus geen EGR. Over gebruik van CNG of LNG wordt (nog) niet gerept. Wel zou de Stralis X-Way verkrijgbaar zijn met Hi-Traction, een inschakelbaar hydrostatisch aangedreven vooras.

Er komen ook diverse cabines voor de Stralis X-Way: een dagcabine met plat dak, een slaapcabine met laag of middelhoog dak en een Active Space slaapcabine voor de langere afstanden.

De Stralis X-Way wordt gemaakt in de Iveco-fabriek in Madrid en is bij de dealers verkrijgbaar vanaf september 2017. De officiële introductie vindt plaats op de beurs Solutrans in Lyon, eind november.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer