Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Primeur in Doetinchem: Iveco Stralis X-Way

Het evenement Where Cars Meet Trucks, dat afgelopen zaterdag in Doetinchem werd gehouden, herbergde een heuse primeur: de Iveco Stralis X-Way!

De Stralis X-Way werd tentoongesteld door dealer Iveco Schouten, die de auto net in ontvangst had genomen. Er zijn momenteel nog maar twee exemplaren van de Stralis X-Way in Nederland. De officiële introductie vindt pas in het najaar plaats, maar de eerste exemplaren worden blijkbaar al geleverd.

De Stralis X-Way is gebouwd voor bouwlogistiek: voornamelijk on-road, af en toe off-road. De Stralis X-Way combineert het chassis van de Trakker met de aandrijflijn van de Stralis.

De X-Way is er in een groot aantal configuraties, voor diverse toepassingen in de bouw. Het in Doetinchem tentoongestelde exemplaar is een 4×2 trekker die op het eerste gezicht veel lijkt op de normale Stralis trekker. Duidelijk is echter dat de stoere Active Space cabine hoog op het chassis staat, met veel bodemvrijheid. Er is een tientons vooras gemonteerd. De X-Way on display was voorzien van een Cursor 11 motor met 480 pk, gekoppeld aan de Hi-Tronix versnellingsbak. De 4×2 trekker is gebouwd voor vervoer van kipperopleggers.

De Iveco Stralis X-Way is behalve in Doetinchem ook te zien op Transport Compleet in Gorinchem, van 5 tot en met 7 september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer