Foto’s: Scania showt eerste gastrucks voor klanten • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Scania showt eerste gastrucks voor klanten

Scania introduceerde onlangs haar OC13 motor, een echte gasmotor van 410 pk. Op de beurs Solutrans waren de eerste Scania’s met deze motoren in levenden lijve te zien, maar er waren nog veel meer interessante Scania’s op de stand.

Scania wil haar OC13 gasmotor breed inzetten, van bouwtrucks tot lange-afstandstransport. Op de Solutrans-stand stonden twee Scania R-series, waarvan de CNG-versie al bestickerd was in de kleuren van en in gebruik genomen gaat worden door Intermarché. Op de stand van Scania stond ook de eerste Franse Scania die op ethanol gaat rijden. Het Franse bedrijf Transports NJS Faramia gaat rijden met deze P280 4×2, die nog wel van het vorige model is.

“We verwachten veel van deze trucks met de  OC13-motor”, zegt Henrik Eng van Scania Trucks. “Onder potentiële klanten in heel Europa bestaat er grote belangstelling om langeafstandstransport te kunnen uitvoeren met gasmotoren. En deze motor voorziet in alle opzichten in deze behoefte. Hier in Frankrijk maar ook bijvoorbeeld in Italië is er veel vraag naar zo’n oplossing aangezien gas veel voordelen voor het totale bedrijfsrendement oplevert en geen enkel nadeel.”

Publiekstrekker op de stand was de special paint S520 trekker. Een enorme eyecatcher, maar of het kleurenschema nu geslaagd was, daarover verschilden de meningen…

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer