Nieuws

Frankrijk stelt A1-formulier verplicht

6

Transportbedrijven die op Frankrijk rijden moeten hun chauffeurs sinds begin deze maand een A1-formulier meegeven. Dit formulier is een bewijs dat werknemers sociaal verzekerd zijn en het wordt afgegeven door de Sociale Verzekerings Bank.

Dat meldt Nebu Transport Services, dat ook meteen kan aangeven hoe het A1-formulier het snelst kan worden besteld, voor wie dat nog niet had gedaan.

In Nederland kan het A1-formulier gratis online worden aangevraagd via de website van de Sociale Verzekerings Bank.

Wie een A1-formulier wil aanvragen maar zich in een ander land bevindt, kan de volgende link gebruiken.  http://europa.eu/youreurope/citizens/work/social-security-forms/contact_points_pd_a1.pdf

Met een Twinternet account gaat het aanvragen van een A1-formulier het snelst en is-ie ook vaak binnen een week  op kantoor. Een Twinternet account aanvragen kan ook bij de SVB.

Eigen rijders, zij die DGA zijn of voor een eigen BV werken, kunnen het A1-formulier aanvragen via deze link, met de DigiD.

Zodra u het A1 formulier heeft aangevraagd, ontvangt u een bewijs. Vergeet dit bewijs niet aan uw chauffeur mee te geven. Dit is het bewijs dat u bezig bent met de aanvraag. In het geval dat de chauffeur gecontroleerd wordt, heeft u twee maanden de tijd om het definitieve A1 formulier aan te  leveren bij de autoriteiten.

De kosten van het A1-certificaat variëren afhankelijk van het aantal dat er nodig zijn van 150 tot 600 euro per jaar. Bij controle en het ontbreken van het A1-formulier is er interventie nodig en dat kost 100 euro per geval.

Wie vragen heeft kan bellen met de SVB Internationale detachering, 020 – 656 52 77.

6 reacties op “Frankrijk stelt A1-formulier verplicht

 1. P. Nuchelmans schreef:

  Het was toch 1 Europa ?

 2. Ruud schreef:

  Lekker toch 1 europa wordt steeds gekker straks ben je boekhouder

 3. ary schreef:

  Goh zeg kost het maar 150 tot 600 eurootjes ?
  nou ik had het een stukkie duurder gemaakt ,die domme hollanders ? ach die betalen wel hoor geen probleem en dat is dan weer ff lekker binnen komen met die eurtjes.
  En zodra dit weer normaal is dan verzinnen we wel weer wat anders voor weer een nieuwe lading eurtjes. enz enz enz

 4. J. Molendijk schreef:

  Lekker gemakkelijk zo`n formuliertje invullen, je komt door die rotzooi gewoon niet heen. Hoe kan je nu opgeven waar je werkt als chauffeur/ondernemer? waar gaat u werken , van hoe lang tot hoe lang, welk land wilt u het hebben.

 5. Mr. J.P. Klevant Groen schreef:

  Link naar internationale instanties is niet juist. Moet zijn
  http://europa.eu/youreurope/citizens/work/social-security-forms/contact_points_pd_a1.pdf

 6. Jeroen schreef:

  Er zijn problem met de uitgifte van een A1 verklaring voor een internationaal chauffeur indien men geen woonadres heeft, maar slechts een briefadres. Het is moeilijk om hier meer informatie over te vinden. Weet er iemand raad? Groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven