Ga naar hoofdinhoud

Fusie Gomes Noord-Holland en Biemond & van Wijk

Biemond & van Wijk gaat met onmiddelijke ingang verder onder de naam Gomes Noord-Holland. Daarmee worden twee vooraanstaande familiebedrijven samengevoegd tot een sterke organisatie die haar positie als mobiliteitsaanbieder verder vorm wil geven. Alle sales- en aftersales-activiteiten voor Mercedes-Benz, Fuso en Smart van het huidige Biemond & van Wijk en van Schade Centrum Biemond worden door Gomes Noord-Holland overgenomen. Met deze overname geeft Gomes Noord-Holland uiting aan haar ambitie om een nog sterkere Mercedes-Benz partner te worden waarbij ze haar positie op zowel de particuliere als de zakelijke markt verder wil uitbouwen.

Met de integratie van Biemond & van Wijk binnen Gomes Noord-Holland komt er een vervolg op de succesvolle overname van de Mercedes-Benz Trucks verkoopactiviteiten die in 2017 plaatsvond.

Intensief overleg tussen de twee familiebedrijven leidt nu tot het ontstaan van een sterke organisatie. Het verzorgingsgebied van Gomes Noord-Holland reikt van Texel tot en met Hillegom en van Zandvoort tot en met Vinkeveen. Daarmee onderstreept Gomes Noord-Holland de ambitie om de huidige marktpositie voor de verkoop van nieuwe en gebruikte personenwagens, bestelwagens en trucks van Mercedes-Benz te versterken en verder uit te bouwen. Tegelijkertijd kan Gomes Noord-Holland verder inzetten op haar service-activiteiten, met als ultieme doel ‘klanten voor het leven’.

Alle medewerkers van Biemond & van Wijk worden integraal overgenomen door Gomes Noord-Holland. Dit was een topprioriteit binnen het overname-akkoord. Gomes Noord-Holland zal de nodige tijd investeren in een correcte samenvoeging van de twee bedrijven die respect en waardering voor hun medewerkers hoog in het vaandel dragen.

“Deze overname bevestigt onze groei-ambities”, vertelt Peter Gomes. “Maar daarbij doen we geen enkele concessie op het gebied van onze service. Onze klanten kunnen rekenen op een professionele dienstverlening op maat. En dat is alleen mogelijk dankzij onze medewerkers. Zij maken dat wij elke dag uitblinken in wat we doen. Kortom, de menselijke factor blijft binnen onze onderneming één van de belangrijkste pijlers.”

Jacco Biemond: ”De vele gesprekken met Peter Gomes en de plezierige ervaringen die we hebben opgedaan tijdens de integratie van onze truckdivisies, hebben mij ervan overtuigd dat Gomes Noord-Holland over het juiste DNA beschikt om onze klanten de service te bieden zoals zij die van Biemond & van Wijk gewend zijn. Dit plus de aanwezige kennis, de kunde én de omgang met de medewerkers waren van doorslaggevend belang om deze stap te zetten. Ze geven mij het volste vertrouwen dat ons bedrijf, onze klanten en onze medewerkers in goede handen zijn.”

Gomes Noord-Holland bestaat volgend jaar 85 jaar en is uitgegroeid tot een begrip in de regio Noord-Holland. Onder leiding van Peter Gomes en zijn managementteam is het bedrijf de afgelopen jaren fors gegroeid, onder meer dankzij de overname van Centraal Automobiel Bedrijven (2009), de oprichting van Truck & Trailer Groep (2012) en de samenwerking met Truck Service Simons (2014). De samenvoeging met Biemond & van Wijk draagt verder bij aan de groeiambitie van de organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer