Nieuws

Chauffeurs die overal in Europa hetzelfde loon verdienen voor hetzelfde werk lijkt vooralsnog een utopie. Frankrijk ligt dwars bij de invoering van de nieuwe EU-regels.

Het verzet van Frankrijk is een fikse tegenvaller voor minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken). Hij maakt zich al maanden sterk voor gelijk loon voor gelijk werk in de EU. Hij zei vorige week in de Tweede Kamer te verwachten dat een meerderheid van de EU-ministers donderdag zou instemmen met de detacheringsrichtlijn.

Het voorstel is nu van de agenda gehaald. Daardoor lopen de onderhandelingen tot zeker in het najaar vertraging op.

Een meerderheid van de Kamer schaarde zich dinsdag nog achter een oproep van SP en PvdA aan het kabinet om zich in te zetten voor gelijk loon voor gelijk werk voor vrachtwagenchauffeurs in Europa. De nieuwe EU-regels voor chauffeurslonen werden eerder overigens hevig bekritiseerd omdat gelijk loon pas zou gelden als de buitenlandse chauffeur meerdere dagen in een vreemd land had gewerkt.

Frankrijk heeft zelf overigens een rechtszaak aan de broek van de EU vanwege de instelling van het minimumloon voor chauffeurs.

 

1 reactie op “Gelijk loon chauffeurs nog geen uitgemaakte zaak

  1. H.Visser schreef:

    Het wordt tijd, dat we Frankrijk uit de KAART knippen!! Wat een asociaal, protectionistisch rot land. Het is “ik, ik, ik”…… dan een hele tijd niets en dan nog eens “ik”.
    Heeft Geodis (Staat) geprotesteerd?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven