Ga naar hoofdinhoud

Gezocht: chauffeurs met ADHD/ADD, epilepsie of diabetes

Het CBR en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voeren in de maand drie onderzoeken uit naar autorijden met ADHD/ADD, epilepsie of diabetes; ze zijn bedoeld om in kaart te brengen wat de ervaringen zijn van autorijden met deze aandoeningen. De instanties zijn op zoek naar automobilisten en chauffeurs die mee willen doen aan het onderzoek.

Met de uitkomsten willen CBR en het ministerie de dienstverlening verbeteren, en mensen beter informeren en adviseren, zodat zij zelf de juiste keuzes kunnen maken. Heb jij ADHD, ADD, epilepsie of diabetes? Dan is het mogelijk mee te doen. Het invullen van de online vragenlijst duurt slechts 10 minuten en is anoniem. Het onderzoek wordt uitgevoerd door ZorgDNA, een onafhankelijk meetbureau. Vragen over het onderzoek kun je mailen naar info@zorgdna.nl. Meedoen aan het onderzoek kan tot en met 31 oktober via een van de volgende links:

Vragenlijst ‘autorijden en ADHD of ADD’

Vragenlijst ‘autorijden en epilepsie’

Vragenlijst ‘autorijden en diabetes

 

4 reacties op “Gezocht: chauffeurs met ADHD/ADD, epilepsie of diabetes

 • Jan Nagel

  Wanneer komt er een onderzoek naar slaapapneu? Nu moet ik ieder jaar gekeurd worden en zit onder de gestelde norm. Bij mij is in 2011 de diagnose gesteld. Ieder jaar moet ik mijn c-rijbewijs verlengen. Het zou prettig zijn als de geldigheid langer zou zijn.

 • marcel

  volgens de doktoren heb ik geen epilepsie. mri en eeg’s vertonen geen afwijkingen. toch ben ik nu al 3 jaar bezig om mijn groot rijbewijs verlengt te krijgen. heb bijna 30 jaar internationaal gereden.

 • Ik ben alleen maar afgekeurd voor een fulltime functie in de buitendienst ivm rugklachten. Fultime buitendienstfunctie was te belastend. Niet voor auto rijden.

  De regels voor beroepschauffeurs zijn anders dan voor prive personen.

  Helaas begrijpen ze bij de politie niet wat een beroepsziekte is. Dat die alleen maar gekoppeld is aan één beroep. En dat je daar ook niet voor behandeld kunt worden. Het heeft dus geen enkel nut om daar zorg voor aan te vragen. Ester de Kruif heet zij. Samen met Ton Langeler. Na zes jaar begrijpen ze het nog steeds niet. Wat een beroepsziekte is. Politie Zeeland. Zeven miljoen Euro “zorggeld”verspild. Bedrijf kapot gemaakt. MIjn gezin kapot gemaakt. En nog blijft ze lachen.

 • G.F.M. Ooms

  Je kunt beter nooit wat melden bij de [r]overheid als je een chronische ziekte hebt.
  Men kan wel vragen of vragen naar waarheid zijn ingevuld maar daar ben je niet verplicht op te antwoorden.

  Immers de [r]overheid besodemietert zijn eigen burgers/onderdanen net zo, en dus moet men de [r]overheid bestrijden met eigen wapens welke je ten dienste staan.

  Vroeger stond op je belastingaangifte toch ook bij de ondertekening, ‘naar waarheid ingevuld’ die zinsnede kom je tegenwoordig nergens meer tegen op papieren van de overheid; omdat men zelf ook iedereen besodemieterd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer