Ga naar hoofdinhoud

Grootschalig fraude-onderzoek bij Jost International

De Belgische federale politie is maandagochtend binnengevallen op vijftien adressen in een grootschalig onderzoek naar sociale fraude door een Belgisch transportbedrijf. Dat melden diverse media. Het zou gaan om Jost International.

Jost zou zich bedienen van incorrecte vestigingen in Roemenië, Luxemburg en Slovakije. Ook daar zijn huiszoekingen uitgevoerd. Door het in dienst nemen van chauffeurs via die vestigingen zou de Belgische sociale zekerheid zou tussen 2014 en 2016 op die manier circa 55 miljoen euro zijn misgelopen.

Volgens de Belgische media zouden er bij Jost 1.100 werknemers in het systeem hebben meegedraaid. Het zwaartepunt van de actie zou in Wallonië hebben gelegen, maar ook in Vlaanderen waren er huiszoekingen, onder meer in de provincie Antwerpen.

2 reacties op “Grootschalig fraude-onderzoek bij Jost International

  • Sergoi

    Maybe it is time for Romania and other countries to start the infringement protocol against Belgium.
    This is definitely an abuse against belgian investors.

  • Pasotrans

    Als een klein transport bedrijfje dit zou doen voor een bedrag van 10.000€ dan sluiten ze onmiddelijk het hele bedrijfje en zou alles verbeurd verklaart worden … Wij vragen maar 1ding … Gelijke behandeling…boeltje en alles wat er aan vast hangt sluiten …alle zuster …broeder …neven en nichtenbedrijfjes …sluiten …alle voertuigen en eigendommen verbeurd verklaren en alsnog de torenhoge boetes laten betalen … ZO’N BEDRIJVEN MOETEN ER ALLEMAAL UIT … allemaal … En er zijn honderden bedrijven die op deze manier te werk gegaan zijn … Sluiten die boeltjes …allemaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer