Ga naar hoofdinhoud

Grootste truckwash komt op Maasvlakte

Hercuton heeft van HB Truckwash Maasvlakte opdracht gekregen om in Rotterdam de grootste vrachtwagen wasplaats van Nederland te bouwen. HB Truckwash Maasvlakte lanceert een naar eigen zeggen uniek concept waarbij ze met behulp van innovatieve software van wassen zonder wachttijden de nieuwe standaard maken. Kwaliteit, gemak en vooral snelheid staan hierbij centraal. Daarbij introduceren ze als eerste van Nederland een unieke servicewagen voor het intern reinigen van cabines.

Wassen zonder wachtrijen. Dat zou de norm in Nederland moeten zijn volgens mede-initiator Jeffrey Broere (26). “Onze Truckwash zal door middel van onze software uiteindelijk 24/7 toegankelijk zijn, zodat chauffeurs en transportbedrijven geen onnodige tijd verliezen. In Nederland hanteren de meeste truckwashes kantoortijden, terwijl chauffeurs vaak al heel vroeg op pad zijn. Daarnaast bieden de huidige truckwashes te weinig capaciteit voor het groeiende aanbod in Nederland. Hier valt dus nog een flinke winst te behalen.”

De nieuwbouw wordt direct aan de parkeerplaats naast het Maasvlakte Plaza gebouw gerealiseerd. Deze grootschalige en beveiligde truckparking telt 357 parkeerplaatsen en is 24 uur per dag toegankelijk. De Plaza is nu bijna een jaar geopend.

Broere vertelt dat in de logistieke sector alles om tijd draait. En tijd is kostbaar. “Momenteel kost het logistieke bedrijven vanwege de lange wachttijden teveel tijd om hun wagenpark te laten wassen. HB Truckwash heeft daarom innovatieve software ontwikkeld. Bedrijven, maar ook particulieren met bijvoorbeeld caravans, kunnen met een speciale webapplicatie tot op de minuut nauwkeurig plannen wanneer ze hun voertuig willen wassen. Natuurlijk kan men ook zonder afspraak komen, maar we streven naar zoveel mogelijk gemak voor onze klanten.”

De software is speciaal ontwikkeld voor HB Truckwash Plaza, maar komt ook voor andere truckwash / automotive ondernemers op de markt. Het systeem verzamelt data, organiseert de boekhouding, facturatie en betalingen én houdt zelfs het water- en shampoo verbruik in een Truckwash bij. “Op basis van kentekenherkenning wordt een bezoek bijvoorbeeld direct verwerkt in het systeem en worden facturen automatisch verstuurd. Kortom, het is één systeem voor de gehele truckwash / automotive sector.”

Bijzonder is ook de servicewagen welke HB Truckwash Maasvlakte gaat inzetten voor het intern reinigen van vrachtwagencabines. Deze volledig ingerichte servicewagen zal o.a. op de parkeerplaats van Maasvlakte Plaza Truckparking ingezet worden. “Chauffeurs kunnen dus heel eenvoudig op de parkeerplaats hun cabine snel of intensief laten reinigen. Daarbij verkopen we ook non-food producten zoals reguliere tankstations verkopen.” aldus Broere.

Dat HB Truckwash Maasvlakte voor kwaliteit gaat blijkt ook uit het feit dat Hercuton de nieuwbouw volledig turn-key in prefab beton realiseert. Hoogwaardig van kwaliteit, duurzaam en energiezuinig.

Er worden daarnaast honderden zonnepanelen op het dak geplaatst. De Truckwash met een oppervlakte van 1.800 m2 heeft zes wasstraten en is van allerlei gemakken voorzien. Zo bevinden zich in het pand douches, wc’s, een grote wachtruimte met gratis wifi, koffie en verschillende automaten.

“We onderzoeken momenteel de mogelijkheden voor een franchise-concept,” vertelt Broere. “Ons streven is om op verschillende locaties in Europa naast bewaakte truckparkings – vergelijkbaar met Maasvlakte Plaza Truckparking – een Truckwash volgens dit concept te openen. Ons ultieme doel is om ondernemers met één systeem alle zorg uit handen te nemen.”

Hercuton start in februari met de grond- en funderingswerkzaamheden en de Truckwash wordt in september opgeleverd.

2 reacties op “Grootste truckwash komt op Maasvlakte

  • NABOTH CORNELIS VAN LUIJK

    dat wordt dus veel alleen trekkers wassen, de containers zal men echt niet mee wassen en een goede chauffeur zorgt er voor dat zijn cabine altijd proper is en waarom niet gekozen voor het oude ect home terrein met een bewaakte parkeerplaats en ook de huidige routiers, want nu is daar weinig parkeerruimte plus dat er langs de ect home veel huif en koelwagens passeren.

  • NABOTH CORNELIS VAN LUIJK

    dat wordt dus veel alleen trekkers wassen, de containers zal men echt niet mee wassen en een goede chauffeur zorgt er voor dat zijn cabine altijd proper is en waarom niet gekozen voor het oude ect home terrein met een bewaakte parkeerplaats en ook de huidige routiers, want nu is daar weinig parkeerruimte plus dat er langs de ect home veel huif en koelwagens passeren.Men zou daar ook een z.g. POlenhotel kunnen bouwen, zoals vroeger op de Maasvlakte stond, dan zijn we ook van de slapers bij de Shell op d A15 af, en dan een bord Autohof langs de snelweg, zodat de heren niet verkeerd rijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer