Ga naar hoofdinhoud

Den Hartogh ontwerpt multimodale tankcontainer voor Sun Chemical

Logistiek dienstverlener heeft in samenwerking met haar klant Sun Chemical een nieuwe tankcontainer voor multimodaal gebruik ontworpen.

Sun Chemical is ’s werelds grootste fabrikant van inkt. Den Hartogh vervoert al vijftien jaar tankcontainers met inkt voor Sun Chemical en wilde graag samenwerken aan de wens van Sun Chemical. “We willen ons vervoer verplaatsen van alleen de weg naar meer intermodaal vervoer, om efficiency te vergroten en onze footprint te verkleinen. Maar onze huidige vloot containers was niet geschikt voor intermodaal gebruik”, legt Luis Pereira van Sun Chemical uit. “Samen met Den Hartogh konden we werken aan het juiste ontwerp van de tankcontainer, die ons nu meer keuze geeft bij onze vervoersmodaliteiten.”

De nieuwe tankcontainers zijn een verbeterde versie van de standaard ISO tanks. Het basisproduct dat Sun Chemical in de tanks stopt moet op een gelijke temperatuur gehouden worden. Voorheen gebeurde dat met een generator, nu kan extra isolatiemateriaal en een intern verwarmingssystemen zorgen voor een 15 procent hogere isolatiewaarde. Daardoor kunnen de tankcontainers ook in andere divisies van Sun Chemical worden gebruikt en daarom besloot Sun Chemical niet acht maar uiteindelijk zestien nieuwe tankcontainers bij Den Hartogh te bestellen. De nieuwe containers hebben ook nog eens 19 procent meer laadvermogen.

De verschuiving naar meer intermodaal vervoer heeft het aantal wegkilometers van Sun Chemical met 72 procent teruggebracht. Daarmee kan de chemieproducent goed werken aan zijn CO2-doelen, maar het heeft ook minder schade van het gebrek aan vrachtwagenchauffeurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer