Henderson monteert Thermo King SLXi voor Spar • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Henderson monteert Thermo King SLXi voor Spar

Henderson Group, eigenaar van de retailfranchises  Spar, Eurospar, Vivo, Vivoxtra en Vivo Essentials in Noord-Ierland, heeft zijn geconditioneerd wagenpark uitgevoerd met de SLXi-koelmotoren van Thermo King.

Dankzij de telematica- en communicatiemogelijkheden, het lagere brandstofverbruik en de verbeterde temperatuurbeheersingsmogelijkheden van de nieuwe Thermo King SLXi 300 Whisper-koelunits kan de Henderson Group de logistiek van temperatuurgevoelige producten van hun retailers efficiënter plannen. De geluidsdempende kit van de Whisper vermindert het geluid van de machines, waardoor Henderson Group de overlast door distributie en bezorging in stedelijk gebied verder beperkt.

“Thermo King is de voorkeursleverancier van Spar International. Dankzij ons compleet productportfolio voor alle soorten geconditioneerd transport worden onze units overal ter wereld in hun wagenpark gebruikt “, aldus Alain van Schaik, strategisch accountmanager bij Thermo King. “Thermo King werkt nauw samen met SPAR International via haar wereldwijde netwerk en levert oplossingen zoals de SLXi-units in Noord-Ierland, Frigoblock-elektrische units in Oostenrijk, vloeibare kooldioxide-technologie van CryoTech in Noorwegen en T-serie-units voor trucks in het Midden-Oosten. We zijn overal aanwezig waar Spar ons nodig heeft om de producten op de meest efficiënte manier aan hun klanten te leveren.”

Bovendien zijn alle Thermo King SLXi-units uitgerust met koelvloeistof van de volgende generatie, waardoor ze een lager aardopwarmingsvermogen (GWP) R-452A genereren, wat in lijn is met de duurzaamheidsdoelen van Henderson. Tevens wordt de ecologische voetafdruk van hun transport verminderd.

“We bezorgen al meer dan 120 jaar voedsel- en levensmiddelengerelateerde producten aan de detailhandel, waarbij efficiëntie en duurzaamheid van onze activiteiten altijd al een belangrijk onderdeel geweest is van onze strategie”, aldus Pat McGarry, logistiek directeur van Henderson Group. “We hebben een sterke en uitgebreide samenwerking met Thermo King omdat we kunnen rekenen op hun stille, kostenefficiënte en betrouwbare oplossingen en hun sterke servicenetwerk. Met deze ondersteuning kunnen we er zeker van zijn dat er geen uitvaltijd zal zijn en dat ons aanbod concurrerend is, wat cruciaal is in de detailhandel- en logistieke sector.”

De Henderson Group heeft nauw samengewerkt met Technical Transport Product (TTP), de “Platinum-status” Thermo King-dealer in Noord-Ierland, die uitgebreide ondersteuning biedt en het service- en onderhoudscontract uitvoert.

“We werken al vele jaren samen met Henderson Group. We bieden hen ondersteuning en service zowel ter plaatse als in onze werkplaats om ervoor te zorgen dat de bedrijfstijd van de apparatuur zo hoog mogelijk is en Henderson Group zijn logistiek op de meest efficiënte manier kan plannen,“ aldus Tracy Martin, eigenaar van TTP.

Spar nodigde Thermo King onlangs uit om een presentatie te geven op de SPAR International Logistics and Technology (LOGIT) -conferentie in Noord-Ierland. Thermo King sloot zich aan bij ongeveer 100 Spar-afgevaardigden van over de hele wereld en presenteerde de beste werkwijzen en het complete productportfolio. Dit portfolio bevat zowel diesel-, hybride, cryogene en volledig elektrische transportkoelingsunits.

“Het was heel interessant om Thermo King te ontmoeten tijdens onze Spar Logit-conferentie en om de huidige uitdagingen van de detailhandelbranche te bespreken,” zegt Caroline Schneider, purchasing support manager bij Spar International. “We werken nauw samen op verschillende markten over de hele wereld en waren verheugd om Thermo King te verwelkomen om de beste werkwijzen met alle aanwezige afgevaardigden te delen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer