Huuskes koelt met BoTemp Cold Battery • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Huuskes koelt met BoTemp Cold Battery

De Nederlandse maaltijdleverancier Huuskes heeft tegenwoordig een voertuig die zijn vracht koelt met het duurzame en flexibele koelsysteem van BoTemp; de Cold Battery. BoTemp levert oplaadbare koude opslagsystemen, die zijn gevuld met een niet toxisch en biologisch afbreekbaar gel, PCM genaamd. (Phase Change Material) Samen met hun partners BOM Engineering, Pool Koudetechniek, Re/gent en Delta Technics ontwikkelden zij deze Cold Battery met een variabel instelbare temperatuurregeling.

Harrie Reink, logistiek manager bij Huuskes, is met name enthousiast vanwege de flexibiliteit en de geringe onderhoud- en reparatiekosten. Ook heeft hij eindelijk een oplossing gevonden voor binnenstedelijke leveringen waar regelgeving steeds strenger wordt. Harrie: “De systemen van BoTemp zijn stil en produceren nooit CO2-uitstoot. Het koelsysteem blijft koude leveren, zelfs wanneer de motor van het voertuig is uitgeschakeld.”

Reink heeft voor zijn 18-ton voertuigen met twee compartimenten voldoende capaciteit nodig om de gewenste temperatuur gedurende de dag te kunnen garanderen. Diepvriesproducten moeten geleverd worden op een temperatuur van -18°C, verse producten moeten onder de 3°C blijven.

De Cold Battery met een variabel instelbare temperatuurregeling, in combinatie met een On Board Charger geeft de flexibiliteit om de temperatuur in elk compartiment te wijzigen. En omdat de Charger aan boord is, kan de Cold Battery altijd worden opgeladen, waar het voertuig zich ook bevindt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer