fbpx Ga naar hoofdinhoud

ILT valt binnen om manipulatie tachografen

De Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT/IOD) en politie hebben woensdag een doorzoeking verricht bij een transportbedrijf in de omgeving van Rotterdam.

foto ter illustratie

Bij het transportbedrijf worden tachografen gekeurd. Uit eerder onderzoek door de ILT, politie en Rijksdienst voor het Wegverkeer rees het vermoeden dat het hiermee sjoemelt. De verdenking is dat bij het bedrijf gemanipuleerde tachografen worden ingebouwd. Niet alleen in eigen vrachtwagens, maar vermoedelijk ook voor andere bedrijven.

Bij de doorzoeking zijn administratie en apparatuur meegenomen. De apparatuur werd vermoedelijk gebruikt om tachografen te manipuleren.

Gevaar door manipulatie tachografen

Het komt voor dat transportbedrijven tachografen manipuleren. Dat gebeurt meestal om een concurrentievoordeel te halen. Door manipulatie kan worden verhuld dat een chauffeur veel meer uren rijdt dan is toegestaan en dat hij de maximale snelheid overschrijdt.

Niet alleen is dit een ernstige vorm van concurrentievervalsing. Het brengt bovendien de veiligheid, gezondheid en welzijn van chauffeurs in gevaar én de veiligheid van andere weggebruikers. Dat is ernstig, daarom treedt de overheid hiertegen op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer