Italië stelt meldingsplicht cabotage in • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Italië stelt meldingsplicht cabotage in

Italië heeft op Tweede Kerstdag op basis van nieuwe arbeidswetgeving een meldingsplicht voor cabotage ingesteld. De Duitse brancheorganisatie BGL beschouwt de meldingsplicht als een feitelijk cabotageverbod en heeft de kwestie aangekaart bij de Europese Commissie.

Staking ItaliëHet Italiaanse ministerie van arbeid meldde op 22 december dat vrachtwagenchauffeurs die voor een of meerdere cabotageritten naar Italië gaan, dat tenminste 24 uur van te voren per e-mail dienen te laten weten aan het arbeidsministerie. Dat is volgens BGL een veel te korte termijn en dat maakt de meldingsplicht in de praktijk een cabotageverbod. Het aannemen van spoedopdrachten wordt door de 24 uurs eis onmogelijk en de meldingsplicht zelf is sowieso een vrijwel onneembare horde, vindt BGL.

BGL heeft een brief geschreven aan de Europese Commissie over de ontstane situatie. Daarin wijst het op artikel 8 van regelgeving nr. 1072/2009, die de vrije toegang tot de markt van grensoverschrijdend goederenvervoer regelt. Deze regelgeving moet belemmerende maatregelen als nu door Italië gehanteerd voorkomen. BGL vraagt de Europese Commissie direct in actie te komen en een inbreukprocedure te starten. Per direct zou de nieuwe regel geschorst moeten worden om economische schade voor Europese transportbedrijven te voorkomen.

 

Eén reactie op “Italië stelt meldingsplicht cabotage in

  • rob

    de Italianen snappen het tenminste
    nu de rest van Europa nog !
    Cabotage is MAX 3 ritten en niet vanaf 2e week januari je auto uit een weiland halen en dan tot eind dec jou werkeloos maken !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer