Iveco reorganiseert in China • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Iveco reorganiseert in China

Iveco heeft stappen genomen om beter te kunnen profiteren van de groeiende Chinese truckmarkt. De joint-ventures met de Chinese partner SAIC worden geherstructureerd en er komt meer aandacht voor het merk Iveco zelf.

Iveco ChinaDe al sinds 1996 bestaande joint-venture Naveco, bestaande uit 50 procent Iveco en 50 procent SAIC, gaat zich volledig richten op het merk Iveco. Het merk Yuejin wordt uit Naveco gehaald en ondergebracht in de joint-venture SIH.

SIH (Saic Iveco Hongyan) is een joint venture tussen SI (een 50:50 joint venture tussen SAIC en Iveco), die 67 procent van de aandelen bezit, en CME (Chongqing Machinery & Electronics Holding Group Co Ltd), die de resterende 33 procent in handen heeft. De structuur van deze jv wordt aangepast met SAIC dat investeert tot 53,92 procent van de aandelen. CME verhoogt zijn aandeel tot 34 procent en SI vermindert zijn deel tot 12,08 procent.

Iveco“China is de grootste truckmarkt ter wereld, en het is altijd van strategisch belang geweest voor Iveco”, aldus Michele Lombardi, hoofd van Iveco APAC. “Met deze herstructurering kunnen we prioriteit geven aan onze investeringen en focus op Iveco in China. We willen leidend zijn in de overgang naar duurzaam transport. Iveco heeft een brede range aan bedrijfsvoertuigen en bussen met geavanceerde technologieën, lage TCO en hoge prestaties. Daarmee zijn ze goede business partners voor onze Chinese klanten. Deze strategische stap gaat het ons mogelijk maken om de beste Iveco technieken en producten op de Chinese markt te brengen en om exportmogelijkheden te ontwikkelen voor onze voertuigen die we in China produceren.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer