Ga naar hoofdinhoud

Iveco Stralis Hi-Street voor Van Leeuwen Logistics

Iveco Schouten Spijkenisse heeft onlangs een nieuwe Iveco Stralis Hi-Street afgeleverd aan Van Leeuwen Logistics uit Krimpen aan den IJssel. De Iveco bakwagen is voorzien van de 310pk en 1300Nm sterke Cursor 9 dieselmotor met Hi-eSCR systeem, zonder EGR. Van Leeuwen Logistics zal het nieuwe voertuig voornamelijk inzetten voor nationale distributiewerkzaamheden.

VLL HS16 2Van Leeuwen Logistics uit Krimpen aan den IJssel is ruim 100 jaar geleden begonnen onder de naam Gebroeders Van Leeuwen. In de beginjaren werden enkel distributiewerkzaamheden uitgevoerd voor een klein aantal lokale relaties. Het transportbedrijf voert nu 24 uur per dag, 7 dagen per week voor een groot aantal opdrachtgevers zeer diverse transporten uit. Het team van zeer gemotiveerde en vakkundige medewerkers staat garant voor een goede afwerking van elke logistieke uitdaging.

Het wagenpark van Van Leeuwen Logistics is zeer divers met lichte bedrijfswagens voor sneltransport, middelzware vrachtwagens voor pakket-, pallet- en stukgoedservice en zware vrachtwagens voor de grote transportopdrachten en uitzonderlijk vervoer. Iveco Schouten is dan ook trots op de lange relatie met Van Leeuwen Logistics en het leveren en onderhouden van diverse voertuigen in het wagenpark van het transportbedrijf uit Krimpen aan den IJssel. De levering van deze Iveco Stralis bakwagen is het tweede voertuig uit een serie.

VLL HS16 3Het nieuwste voertuig van Van Leeuwen Logistics is een Iveco Stralis met 6 cilinder Cursor 9-motor gekoppeld aan de 12-traps Eurotronic geautomatiseerde versnellingsbak. De opbouw van de bakwagen betreft een schuifzeilen laadbak met zijdeur en laadklep, verzorgd door De Graaff Carrosserie uit Zevenhuizen.

Iveco maakt in de gehele range zware voertuigen gebruik van het HI-eSCR systeem in plaats van uitlaatgasrecirculatie om de Euro-6 emissienorm te halen. De voordelen van het HI-eSCR systeem is dat het de verbranding niet beïnvloed en daardoor zorgt voor een lager brandstofverbruik en langer onderhoudsinterval. Daarnaast is er geen extra koelsysteem nodig. Ideaal voor toepassing in een distributievoertuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer