Ga naar hoofdinhoud

Iveco Stralis Hi-Way 3-asser voor Van Weverwijk

Van Weverwijk uit Schoonrewoerd heeft onlangs een nieuwe Iveco Stralis in gebruik genomen. Deze 460 pk sterke 3-assige motorwagen met Hi-Way cabine en haakarmsysteem wordt door het familiebedrijf ingezet voor het transport van containers en afzetbakken. De voorkeur van de chauffeur en de ervaringen met een oude type Stralis hebben Van Weverwijk doen besluiten opnieuw voor Iveco te kiezen.

Sinds begin jaren zeventig  houdt het zelfstandige familiebedrijf Van Weverwijk zich bezig met de inzameling, recycling en transport van afvalstoffen. De nadruk ligt hierbij op bouwafval, sloopafval en bedrijfsafval. Van Weverwijk heeft de beschikking over een ruim en gevarieerd wagenpark aan motorwagens met aanhangers, trekker-opleggercombinaties, portaalwagens en huisvuilwagens. Hierdoor is er altijd een efficiënte aanpak bij het transporteren en recyclen van alle soorten afvalstoffen.

Sleepas

De nieuwe Iveco Stralis van Van Weverwijk is uitgerust met een ruime Hi-Way cabine, volledig uitgevoerd in de kenmerkend frisse geel-groene huisstijl van het transportbedrijf. Onder de cabine bevindt zich een 460pk en 2150Nm krachtige Iveco Cursor 11 Euro-6I dieselmotor met Hi-eSCR uitlaatgasnabehandelingssysteem, zonder EGR. Gekoppeld aan de nieuwe volautomatische Hi-Tronix versnellingsbak (ZF Traxon) hebben de chauffeurs van Van Weverwijk altijd de beschikking over voldoende vermogen, gekoppeld aan maximaal comfort.

De sleepas van de nieuwe Stralis kan worden geheven bij het rijden zonder container, of om voor extra tractie off-road te zorgen. Tevens kan met de sleepas op de grond voor extra stabiliteit gezorgd worden bij het laden en lossen van afzetbakken of containers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer