Ga naar hoofdinhoud

Iveco Stralis met voorloopas en dieseltank achterop voor Van der Spek

Cor van der Spek, eigenaar van het gelijknamige mesthandel en transportbedrijf uit Poederoijen, de sleutels van zijn nieuwe Iveco Stralis in ontvangst genomen. Deze nieuwe trekker is uitgerust met Hi-Way cabine, 460pk sterke 11-liter dieselmotor, gestuurde voorloopas en hydrauliekinstallatie. Ook heeft Van der Spek gekozen voor een optie van Iveco voor voorloopas-trekkers: een 260-liter brandstoftank in de achteroverbouw.

Het wagenpark van Cor van der Spek bevat verschillende Iveco Stralis trekkers. Ook heeft Van der Spek een Magirus-Deutz (een van de vijf merken waaruit Iveco is ontstaan) uit 1986 met 3-zijdige kipperopbouw. De nieuwste truck in het wagenpark is een 460pk en 2150Nm sterke Iveco Stralis met zeer ruime Hi-Way cabine waarin de chauffeurs van het bedrijf uit Poederoijen beschikken over alle ruimte en comfort tijdens het werk en de rustmomenten.

Voor het transport van mest heeft Cor van der Spek gekozen voor een meesturende en hefbare voorloopas met een draagvermogen van 7,5 ton. Voor het aandrijven van de pompen op de tank- en walkingfloor trailers is een hydrauliekinstallatie gemonteerd. Om voldoende brandstof aan boord te hebben voor een acceptabele actieradius is een extra kunststof 260-liter brandstoftank gemonteerd aan de achteroverbouw van de Stralis. Dit is een af-fabriek oplossing van Iveco om het ruimteprobleem aan het chassis van voorloopas-trekkers op te lossen. Het exterieur van de nieuwe Stralis van Cor van der Spek is stijlvol uitgevoerd in de herkenbare huisstijl van Cor van der Spek. De verstralers, zwaailampen en luchthoorns op het dak maken het voertuig compleet.

Cor van der Spek Mesthandel en Transport VOF is opgericht in 2007. In dat jaar neem Cor van der Spek samen met zijn vrouw de activiteiten van Mesthandel en Transport E. van Vugt uit Zuilichem over, waar Cor reeds medevennoot was. Het bedrijf uit Poederoijen houdt zich van de dag voornamelijk bezig met handel en transport van dierlijke mest door het hele land. Daarnaast verzorgt Cor van der Spek verspreiding van vloeibare schuimaarde, verhuur van mestzakken en transport van stukgoederen met schuifzeiltrailers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer