Ga naar hoofdinhoud

Iveco Stralis met zijlader voor Weststellingwerf

De gemeente Weststellingwerf heeft onlangs een Iveco Stralis in gebruik genomen. Met dit nieuwe voertuig met Translift zijladersysteem wordt huis- en bedrijfsafval ingezameld. De Stralis met Hi-Street dagcabine is uitgerust met 360pk en 1650Nm sterke 9-liter dieselmotor, vanzelfsprekend met SCR-only.

De gemeente Weststellingwerf is een gemeente in de provincie Friesland met een kleine 26.000 inwoners. De grootste plaats in deze gemeente is Wolvega. De gemeente is onder andere verantwoordelijk voor het milieu en afvalverwerking in de regio.

Voor het inzamelen van huishoudelijk en bedrijfsafval heeft de gemeente Weststellingwerf gekozen voor een 3-assige Iveco Stralis met Hi-Street dagcabine. Dit afvalinzamelingsvoertuig is uitgerust met 360pk en 1650Nm sterke Iveco Cursor 9 dieselmotor met Hi-eSCR uitlaatgasnabehandelingssysteem. Hierdoor is de toepassing van EGR overbodig en hoeft het roetfilter niet actief te worden geregenereerd. Dit voorkomt volgens Iveco onveilige situaties in woonwijken.

De Iveco Stralis van Weststellingwerf is voorzien van een zijlader- en kettingsysteem voor afzetbakken. Deze opbouw is verzorgd door Translift uit Dronten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer