Kamervragen over prijsverhoging chauffeurskaarten • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kamervragen over prijsverhoging chauffeurskaarten

Na forse kritiek vanuit de sector roept een Kamermeerderheid onder leiding van SGP-Kamerlid Chris Stoffer de minister van IenW op om de aangekondigde prijsverhoging van de tachograafkaarten terug te draaien. Dat meldt TLN.

Een indrukwekkende coalitie van SGP, VVD, ChristenUnie, CDA, PvdA, PVV, D66 en SP accepteert de prijsverhoging niet en steunt daarmee de eerdere oproep van TLN, evofenedex en KNV.

TLN, KNV en Evofenedex vinden de aangekondigde prijsverhoging van 100 euro zeer ongepast en roepen de minister op om eindelijk vaart te maken met het nieuwe concept-tariefstelsel, waarvan al sinds 2016 sprake is.

In dat nieuwe stelsel moet de prijs van producten als de tachograafkaart allereerst kostendekkend zijn, dus zonder een grote winstmarge. Het tweede uitgangspunt van het nieuwe tarievenstelsel is dat er geen zogeheten ‘kruissubsidie’ mag plaatsvinden. Met andere woorden: de winst die Kiwa maakt op tachograafkaarten mag niet dienen om het verlies dat het bedrijf draait op andere producten te compenseren.

Bron: TLN

4 reacties op “Kamervragen over prijsverhoging chauffeurskaarten

 • Bram

  Natuurlijk….de 1 ieder bekende melkkoe , “de chauffeur”, word nog verder uitgemolken!!!! Besef nou werkelijk niemand dat als wij, Nederlandse duurgeschoolde jongens de zaak plat gooien dat er in notime niemand nog iets te eten op zn bord heb en geen auto meer de weg op kan door brandstof tekort??, omdat wij de welbekende melkkoeien nog verder worden uitgemolken en dus gedwongen moeten stoppen!!!! Het chauffeurs tekort in de toekomst!!!??, het cabinet lijkt het nog niet te beseffen wat daarvan de gevolgen zullen zijn….. van de ene kant worden miljoenen aan subsidies gegeven om het tekort op te vangen en in de zelfde tijd word het weer terug GESTOLEN !!!!! van die zelfde melkkoe!!
  Gek hè dat de jeugd niet meer op een vrachtwagen te krijgen is, “super bedankt” aan alle instanties en de Nederlandse Overheid,

 • Br

  Chauffeurs dat is wereldwijd makkelijkt om te pakken het met digitale tachograaf 1 of 5 min te lang bekeuring parkeer plaatsen bezet lux auto’s dat mag het is gemakkelijkste prooi en het is zo mooi vak dat is geweest in de haag Rutte met zijn lache bel die zijn baantje is al geregeld ze zorgen goed voor hun zelf

 • Pieter den Bol

  In Nederland wordt iedereen gewoon uit gemolken en er loopt een gigantisch aantal aan zakken vullers rond. Ik ben woonachtig in Duitsland en betaal hier voor een chaufeurskaart € 35,-

 • Pieter den Bol

  Duitsland € 35,- Nederland is een roversnest geworden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer