Ga naar hoofdinhoud

Katoen Natie neemt Talke over

Katoen Natie neemt de logistieke activiteiten van Talke in België en Nederland over. Bij deze overname komen de drie vestigingen van Talke in de Benelux in handen van Katoen Natie. Het gaat dan om Talke België NV (Kallo), Alfred Talke Logistic Services NV (Zwijndrecht) en Talke Nederland B.V (Moerdijk).

katoen natieMet de overname verstevigt Katoen Natie haar positie als marktleider op het gebied van logistieke dienstverlening in de chemische sector, zowel in thuisbasis Antwerpen als Nederland. Talke heeft 100 man personeel in dienst en heeft een jaaromzet van 22 miljoen euro. Het heeft 40.000 m2 aan magazijnen en 132 silo’s ter beschikking. De activiteiten bestaan uit opslag, laden, lossen en semi industriële dienstverlening voor petrochemie en fijnchemie (vloeistoffen en vaste stoffen), on-site logistieke dienstverlening bij chemische producenten, laden, lossen en behandelen van (petro-)chemische producten (poeders, granulaten en vloeistoffen) en verpakken van zowel vloeistoffen als vaste stoffen.

ITT-event14-FotoTalkeDe overgenomen entiteiten passen perfect in de structuur van de groep Katoen Natie, zowel wat betreft de geografische ligging als wat betreft de activiteiten. De integratie van deze nieuwe terminals in het bestaande Katoen Natie netwerk leidt tot verdere efficiency en schaalvoordelen.

De overname kadert in de strategie van Katoen Natie om haar leiderschap als dienstverlener voor de Europese chemische sector verder te verstevigen, enerzijds door te blijven investeren in nieuwe installaties en anderzijds door bestaande vennootschappen over te nemen (consolidatie). Dit komt de dienstverlening aan haar klanten ten goede.

Ook buiten Europa blijft Katoen Natie actief op zoek naar expansie opportuniteiten in de markt van opslag en behandeling van kunststoffen. Zo werd eerder deze maand een on-site activiteit overgenomen in Columbia (de eerste activiteiten van Katoen Natie in het land) en werd in Mexico een on-site logistiek platform (gebouwd door Katoen Natie) in gebruik genomen waardoor het wereldleiderschap als dienstverlener voor de chemische sector verder wordt uitgebouwd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer