Ga naar hoofdinhoud

Kenworth in de vloot bij Emons

Daan Emons, CEO van de Emons Group heeft afgelopen week de sleutels in ontvangst genomen van de allereerste nieuw in Nederland geleverde Kenworth truck. Daarbij is niet over een nacht ijs gegaan. Na een lange periode van creatief denken en specificeren van de juiste configuratie ontstond het nieuwe concept. De lichtste truck voor de Europese mark, waarbij rekening gehouden wordt met het chauffeurscomfort; een Kenworth T660 4×2. Deze truck heeft wel een vertrouwde techniek: de Paccar MX-13 euro 6 motor.

Kenworth EmonsNaast de MX-13 motor is de truck voorzien van een aluminium schotel en kan desgewenst geleverd worden met een aluminium chassis. De gewichten schelen aanzienlijk in vergelijking tot Europese trucks. Mede daarom is gekozen voor deze Amerikaanse truck. Ook de uitstraling van deze truck en de uitstekende relatie met de leverende dealer Bakker Bedrijfswagens (officieel dealer van Kenworth) speelde een belangrijke rol in de beslissing.

De Emons Group is een familiebedrijf dat al sinds 1943 bestaat. Met haar vier divisies in vier nichemarkten wil de Emons Group niet doen wat iedereen doet, maar wil zich blijven onderscheiden door middel van innovatieve en duurzame concepten.

Kenworth Emons
Emons Group vindt dat een logistieke dienstverlener alleen recht van bestaan heeft als deze zijn klanten toegevoegde waarde kan leveren. En dit gaat veel verder dan het bieden van de goedkoopste prijs per pallet, tonnage of vierkante meter voor het vervoer van glas of general cargo. Ook het milieuaspect, de laagst mogelijke CO2-uitstoot per vervoerseenheid, is van cruciaal belang.

 

Eén reactie op “Kenworth in de vloot bij Emons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer