Ga naar hoofdinhoud

Koops Transport Rotterdam failliet

Koops Transport in Rotterdam is dinsdag failliet verklaard door de rechtbank in Rotterdam. Het bankroet komt slechts een paar maanden na het faillissement van Koops Transport in Almere.

In Rotterdam vond enkel nog tanktransport plaats. Er deden de laatste tijd al geruchten de ronde dat Koops Rotterdam zich in zwaar weer bevond, die zijn helaas nu bevestigd. In november werd ook al Koops Transport in Almere failliet verklaard.

Koops Rotterdam, dat onder leiding stond van directeur Suzan Koops, bestond in 2016 precies honderd jaar. Er werken bij Koops Rotterdam naar verluidt een kleine 140 medewerkers. Het bedrijf was al enkele dagen niet meer operationeel. Met Koops Rotterdam verdwijnt de laatste tak van het eens zo imposante Koops (Furness) imperium.

De behandelend curator is mr. Simon Setz van  Van den Herik & Verhulst advocaten uit Rotterdam. “Het faillissement is nog erg vers, dus ik kan nog geen uitspraken doen over de oorzaak van het faillissement, noch over de mogelijkheden tot een doorstart of het behoud van werkgelegenheid. Eerder ging al het zusterbedrijf in Almere door financiële problemen ten onder, maar voordat ik uitspraken over dit faillissement kan doen moet ik er eerst even goed induiken.”

 

4 reacties op “Koops Transport Rotterdam failliet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer