Ga naar hoofdinhoud

Kuehne+Nagel rust trailers uit met zonnepanelen

Zonnepanelen op de trailer. Kuehne+Nagel gaat het doen. De innovatie moet de logistieke dienstverlener duurzamer maken.

Kuehne+Nagel gaat in navolging van Emons en Vos Logistcs trailers met zonnepanelen uitrusten.

De zonnepanelen verminderen het brandstofverbruik tot wel 1.200 liter per jaar, per voertuig. Dit vermindert het totale brandstofverbruik van een vrachtwagen met maximaal 6%, waardoor de CO2-uitstoot per vrachtwagen op jaarbasis met 3,8 ton wordt verlaagd.

Traditioneel verbruiken vrachtwagens een grote hoeveelheid elektriciteit die wordt opgewekt door de dynamo. De fotovoltaïsche systemen voorzien de vrachtwagens nu van zonne-energie. Tijdens het rijden wordt de motor minder belast, wat het brandstofverbruik verlaagt.

Een geïntegreerd zonnebeheersysteem maakt het ook mogelijk om elektrische apparaten zoals telefoons en computers op te laden en om de airconditioning (AC) in de vrachtwagencabine en de laadklep van stroom te voorzien, die nodig is voor laden en lossen.

Daarnaast kan de bestuurder meten hoeveel zonne-elektriciteit er door de zonnepanelen aan het voertuig is geleverd en hoeveel er per activiteit wordt verbruikt. Tijdens de zomermaanden met meer zon is het brandstofverbruik nog lager.

René van den Akker, Kuehne+Nagel National Manager Road Logistics Benelux zegt: “Als toonaangevende logistieke dienstverlener zijn we gericht op het ontwikkelen van oplossingen die onze industrie koolstofarm maken en duurzame toeleveringsketens creëren. Door technische innovaties toe te passen kunnen we bijdragen aan het ondersteunen van gezondere omgevingen.”

De zonnetechnologie die op de vrachtwagens van Kuehne+Nagel wordt gebruikt, is ontwikkeld door IM Efficiency, een in Nederland gevestigd zonne-innovatiebedrijf voor voertuigen.

Martijn Ildiz, IM Efficiency CEO zegt: “Bij IM Efficiency zijn we er trots op dat we Kuehne+Nagels inzet voor het Science Based Target-initiatief om de CO2-uitstoot te verminderen, ondersteunen. Door met SolarOnTop een duurzame oplossing te bieden om het brandstofverbruik van vrachtwagens te verminderen, ondersteunen we de transitie naar volledig duurzaam wegvervoer in de toekomst.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer