Mendrix helpt bij naleven rij-en rusttijden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Mendrix helpt bij naleven rij-en rusttijden

De Europese Rij- en Rusttijden Wet verplicht chauffeurs ertoe tot op de minuut nauwkeurig uit te moeten rekenen of zij hun bestemming op tijd halen of niet. Met alle gevolgen van dien als dit niet lukt. MendriX TMS maakt het naleven van deze wet een stuk eenvoudiger dankzij de nauwe samenwerking tussen de Werkurenhulp in MendriX Mobile en MendriX TMS.

Onlangs werd de petitie ‘Vereenvoudig de Europese rij- en rusttijdenwet’ overhandigd aan minister Melanie Schultz-van Haegen. De wet hanteert strikte richtlijnen, waardoor chauffeurs die hun tijden niet op de minuut nauwkeurig kunnen verantwoorden met boetes worden bestraft. Zelfs als zij buiten hun schuld om vertraging oplopen.

MendriXMobile-ScreenshotMendriX helpt graag om hier een einde aan te maken. Chauffeurs met MendriX Mobile staan continu in contact met het TMS. Met de Werkurenhulp houdt MendriX Mobile automatisch bij wat de chauffeur wanneer doet. Laden, lossen, rijden en rusten, alles wordt vastgelegd. Mocht MendriX Mobile het onverhoopt niet weten, dan wordt de chauffeur gevraagd wat hij aan het doen is.  De precieze naleving van de Wet Rij- en rusttijden verloopt niet via de app, maar duidelijke urenverantwoording voorkomt een hoop administratieve rompslomp en discussie en zorgt dus voor blije chauffeurs.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer