‘Mijd Calais, kies voor Hoek van Holland, Zeebrugge of IJmuiden’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Mijd Calais, kies voor Hoek van Holland, Zeebrugge of IJmuiden’

CNV Vakmensen roept vrachtwagenchauffeurs op om Calais te vermijden op weg naar Engeland. CNV-bestuurder Tjitze van Rijssel: “Calais verandert in een oorlogszone. Steeds vaker horen wij van onze leden over bedreigingen met honkbalknuppels, pepperspray en steekwapens door hopeloze immigranten. Vervoersbedrijven kunnen de veiligheid van hun mensen niet meer garanderen.”

calaisCNV Vakmensen stelt dat chauffeurs op basis van de arbeidsomstandighedenwet het recht hebben op een veilige werkplek. Transportbedrijven zijn daarom volgens CNV Vakmensen verplicht veilige routes te kiezen.

Veel vrachtchauffeurs en hun gezinnen maken zich zorgen wanneer een rit naar Calais zich aandient. Van Rijssel: “Niet weten of je veilig thuiskomt hoort simpelweg niet bij het beroep van chauffeur: het enige geweld dat zij moeten meemaken is dat van de pk’s van hun vrachtwagen.” Brancheorganisatie TLN gaf recent aan dat de veiligheid in Calais moet verbeteren en riep zelfs om de inzet van het Franse leger. CNV Vakmensen adviseert een eenvoudiger en direct te in te voeren oplossing: in veel gevallen biedt een alternatieve route via bijvoorbeeld Hoek van Holland, Zeebrugge of IJmuiden een veilig alternatief. CNV Vakmensen adviseert chauffeurs de situatie bespreekbaar met hun werkgever om psychische klachten en fysieke gevaren te vermijden zonder relevante meerkosten voor transportbedrijven.

Chauffeurs die alsnog worden gedwongen via Calais te rijden, wordt geadviseerd om contact op te nemen met CNV Vakmensen. De bestuurders en juristen staan voor hen klaar.

3 reacties op “‘Mijd Calais, kies voor Hoek van Holland, Zeebrugge of IJmuiden’

  • het is toch te gek om los telopen wat daar gebeurdt

  • jan

    Hoezo vragen aan je werkgever om niet naar calais te hoeven rijden, zijn we gek geworden. De werkgever moet direct ingrijpen en de veiligheid van zijn chauffeurs garanderen. Dus niet met via Calais mag toch duidelijk zijn werkgevers.

  • F. ter Weele

    Wat hier rond struint en vrachtwagen chauffeurs bedreigt , is allemaal Plebs daar zit niemand op te wachten , dat zijn allemaal economische gelukszoekers , met een terroristische inslag , die moet je weren in een geciviliseerde maatschappij , ze denken maar aan 2 dingen , en dat is kinderen vanaf 9 jaar verkrachten en een uitkering , en de meesten zijn ook nog analfabeet , en brengen allerlei ziektes met zich mee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer