Ga naar hoofdinhoud

Mussche Transport heft met Explora Blitz

Explora heeft onlangs twee Blitz hefunits Duplex T2 afgeleverd bij Gebroeders Mussche Transport in Staphorst. De hefunits, waarvan één vast is en één verrijdbaar, verschaffen Mussche Transport een flexibele oplossing in de werkplaats. Wijlhuizen verkocht de hefunits vorig jaar al aan Mussche.

Doordat de ene hefcilinder aan het eind van de werkplaats van Mussche vast in de vloer zit en de andere cilinder in de lengte van de werkplaats naar behoefte volautomatisch verschoven kan worden, is de inrichting geschikt voor elk voertuig. Hiermee kan het voertuig altijd op de gewenste werkhoogte gezet worden zodat onder het voertuig werkzaamheden verricht kunnen worden.

Daarnaast is de werkput voorzien van een flexcover, waardoor er in de vloer geen opening aanwezig is en met altijd de beschikking heeft over een vlakke werkvloer.

De Duplex T2 bestaat uit 2 hefunits met beide een capaciteit van 15 ton. De Blitz stempelbruggen onderscheiden zich door volledige synchronisatie van de hefunits bij heffen en dalen, waardoor scheefstand van het voertuig tot het verleden behoort. Ze beschikken over het gepatenteerde Isa Duplex hydraulisch veiligheidssysteem en hebben dus geen mechanische veiligheidspallen. Met een hefslag van 1.900 mm heeft de Duplex T2 een hefvermogen van 15.000 kg per hefunit. De cilinders zijn hard verchroomd, wat zorgt voor minder slijtage en daardoor een langere levensduur. Bovendien zijn de cilinders voorzien van het gepatenteerde Blitz roestprotectiesysteem. Bij elke op- en neergaande beweging van de cilinder wordt deze ondergedompeld in een oliebad. Hierdoor bestaat er geen kans op roestvorming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer