Mysterie rond briefje Jumbo opgelost • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Mysterie rond briefje Jumbo opgelost

Ophef afgelopen week rond een opgeplakte mededeling in een Jumbo supermarkt: ‘drankproducten’ zouden niet meer zelf besteld kunnen worden, en dat zou komen door een tekort aan vrachtwagenchauffeurs. Het briefje leidde tot veel vragen op social media: brengt het chauffeurstekort de supply chain van Jumbo in gevaar?

Het briefje op bovenstaande foto was een initiatief van een filiaalmanager in den lande, maar het probleem speelde niet slechts bij één Jumbo supermarkt.

Jumbo heeft vorige week inderdaad besloten om over te gaan op centraal gestuurde afleveringen voor bepaalde producten, zo vertelt een woordvoerder van Jumbo aan TTM.nl. Het gaat echter om een tijdelijke maatregel. “Door het aanhoudende warme weer is de vraag naar bepaalde producten, zoals frisdrank, bier en ijs toegenomen. Dit in combinatie met de druk op de transportcapaciteit, heeft ons vorige week doen besluiten om – tijdelijk – over te gaan op centraal afgestuurde leveringen voor deze producten. Zo konden we ervoor zorgen dat alle winkels voldoende voorraad hadden. Dit was een tijdelijke maatregel. Inmiddels kunnen de winkels deze producten weer op een normale manier bestellen”, aldus de woordvoerder.

De druk op de transportcapaciteit is echter van blijvende aard, want Jumbo geeft aan wel degelijk last te hebben van het chauffeurstekort. “Jumbo is inderdaad op zoek naar meer chauffeurs. We werven continu en vanaf medio augustus start een nieuwe wervingscampagne hiervoor”, aldus de woordvoerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer