Ga naar hoofdinhoud

Nedcargo heeft drukste dag ooit

Op donderdag 21 december zullen er door Nedcargo in Nederland 11.500 pallets levensmiddelen geleverd worden. Volgens transportmanager van Nedcargo Marten van der Laan is dit de drukste dag ooit voor Nedcargo in Nederland. Directeur Diederik Antvelink heeft nog meer records te melden.

Van der Laan is naar eigen zeggen dankbaar dat zijn inspanningen van de afgelopen jaren om nieuwe chauffeurs op te leiden, investeren in betere planning en het uitbreiden van de onderaannemers hem in staat stelt om alle orders voor vandaag te kunnen verwerken en vervoeren. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt is er de afgelopen maanden extra veel aandacht besteed aan de voorbereiding om deze drukke periode zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Op dit moment zijn er 135 eigen chauffeurs onderweg en nog eens 50 onderaannemers om de goederen op te halen en af te leveren. Het totaal volume wordt in iets meer dan 400 ritten uitgevoerd.

Van der Laan: “We hebben geluk dat het nu al rustiger op de weg is en dus minder last van files. Wel hebben we in België afgelopen dinsdag een stroomstoring gehad en dat heeft nog steeds invloed op onze planning. Ook de komende dagen zullen druk zijn. Maar we zullen alles kunnen leveren voor de kerst. Wel wordt er het weekend door gewerkt.”

Van der Laan heeft geen zicht op leveringen van andere distribiteurs.: “Op dit moment kijk ik alleen naar mijn leveringen. Ik heb geen zicht op collega-vervoerders. Maar het is duidelijk dat iedereen het druk heeft, en alle zeilen bijgezet worden in de hele transport sector. We helpen elkaar en werken samen om alles op tijd de deur uit te krijgen. We hebben ook een collega uit Tilburg geholpen om zijn goederen te distribueren.”

Diederik Antvelink (links op de foto), directeur van de Nedcargo groep is enthousiast: “Reken maar uit. 11.500 pallets, dat is een halve kilo levensmiddelen per inwoner! Dat is een prestatie! Maar ook in België is het nu extra druk, daar halen we de halve kilo niet per inwoner, maar zeker een honderd gram.” Antvelink heeft meer nieuws: ‘We hebben meer records deze week: in het begin van de week puilden onze loodsen in Nederland uit. We hadden meer dan 200.000 pallets levensmiddelen in opslag. Dat is meer dan 100 miljoen kilo! En dan heb ik het nog niet eens over ons biervolume: Vandaag weer 5 miljoen flesjes bier afgeleverd in de Rotterdamse haven voor export naar Amerika!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer