fbpx Ga naar hoofdinhoud

Nederlanders kunnen nog geen vuist maken in Dakar Rally

Met Gerard de Rooy in Afrika lijken de kansen op Nederlandse dagzeges in de Dakar Rally minder groot dan anders. De eerste twee etappes van Le Dakar 2018 gingen naar Ales Loprais en Eduard Nikolaev.

De Dakar Rally is nog maar net begonnen, maar de afgelegde kilometers gingen al wel meteen door het zand. Het zorgde voor fikse verschillen in de uitslagen en ook het klassement.

Team de Rooy wordt in de rally nu vertegenwoordigd door de Argentijn Federico Villagra en Ton van Genugten. Zij deden in de tweede etappe volgens het team goede zaken. Villagra finishte met de tweede tijd, op 3.25 van etappewinnaar Eduard Nikolaev. Van Genugten werd vijfde, op 20 minuten. De rally is nog jong en daarom is het team daar tevreden mee. Ook Mammoet Rallysport liet weten ‘dik tevreden’ te zijn. Martin van den Brink eindigde in de tweede etappe als achtste en Janus van Kasteren klasseerde zich als dertiende. “Er had meer ingezeten. We hebben een klein half uurtje verspeeld, omdat we vast stonden in een duinpan”, aldus Martin van den Brink.

Maandag staat de derde etappe van Pisco naar San Juan de Marcona op het menu. Na een hele korte aanloop volgt eerst de special van 296 kilometer. Vervolgens wacht een verbindingsroute van 208 kilometer naar het volgende bivak. De eerste truck (Nikolaev) vertrekt om 9.01 uur. In Nederland is het dan 1 minuut over drie in de middag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer