Nieuwe DAF CF voor Kuster Olie • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe DAF CF voor Kuster Olie

Bakker Bedrijfswagens heeft aan Kuster Olie, een van de belangrijkste brandstofleveranciers in de Achterhoek, een nieuwe DAF FAN CF.370 afgeleverd.

De DAF is voorzien van het nieuwe EHS (Electric Hydrauling Steering) voor de gestuurde naloopas. Dat is allereerst zo’n 30 kilo lichter voor extra laadvermogen. Daarnaast is de besturing nog preciezer omdat de EHS op basis van de snelheid én de wielbasis continu de optimale stuurhoek van de wielen van de achterste as bepaalt. Dat voordeel komt vooral tot zijn recht bij het rijden in stedelijke gebieden en bij manoeuvreren. Doordat wrijvingsverliezen zijn geminimaliseerd en omdat de stuurpomp alleen actief is als er gestuurd wordt, wordt er een extra brandstofbesparing van 1 procent gerealiseerd. Bij snelheden boven de 45 kilometer per uur, fixeert de as zich in de middenpositie. Dat garandeert maximale voertuigstabiliteit en vergroot de brandstofefficiency. Verder telt de nieuwe stuurinrichting aanmerkelijk minder onderdelen. Dat komt de robuustheid en de betrouwbaarheid van het systeem ten goede.

Uiteraard is de DAF voorzien van het volledige ADR pakket, maximaal geclassificeerd. De opbouw is verzorgd door Eurotank in Goch. een partner net over de Nederlandse grens. Dit paste prima in het plaatje, want Kuster Olie zit ook met meerdere tankstations gevestigd in het grensgebied. Een snelle doorlooptijd werd door deze firma gegarandeerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer