Nieuws

Per 25 mei a.s. moeten alle ondernemingen in Europa hun privacybeleid hebben aangepast. Dat betekent dus ook alle transportbedrijven, ook zij met een buitenlandse vestiging. Advocatenkantoor Vallenduuk waarschuwt dat het noodzakelijk is aan deze wetgeving te voldoen. Er staan zware boetes op overtredingen van de nieuwe Verordening.

Ook binnen het transportbedrijf moet je per bedrijfsactiviteit verantwoorden welke persoonsgegevens je verzamelt, waarom, en hoe lang je die gegevens bewaart. Juist binnen het vervoer heb je continu te maken met allerlei persoonsgegevens.

Vallenduuk biedt aan transportbedrijven een volledig privacypakket, zodat de ondernemingen eind mei goed beslagen ten ijs komen.

De AVG legt aan ondernemingen een ‘verantwoordingsplicht’ op. Deze verantwoordingsplicht houdt in, dat ondernemingen moeten aantonen dat zij voldoen aan de privacyregels wanneer de Autoriteit Persoonsgegevens daar om vraagt. Van ondernemingen wordt verwacht dat zij, in de aanloop naar 25 mei 2018, de processen in hun bedrijf die verband houden met het verwerken van persoonsgegevens, inventariseren en waar nodig aanpassen. Ondernemingen zullen over het algemeen hun verwerkingsactiviteiten en datalekken moeten bijhouden in een register. Daarnaast moeten zij een ‘data protection impact assessment’ uitvoeren voor gegevensverwerkingen met een hoog privacy-risico. Ondernemingen moeten ook kunnen aantonen dat een betrokkene daadwerkelijk toestemming heeft gegeven voor een gegevensverwerking, indien de onderneming voor een verwerking toestemming nodig heeft. Tot slot wordt een onderneming verplicht om te voldoen aan een ‘informatieplicht’. Dit houdt in dat ondernemingen hun klanten duidelijk moeten informeren over wat zij met de verzamelde persoonsgegevens doen, bijvoorbeeld in een online privacy-statement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven