Nieuwe XF’s èn nieuwe huisstijl voor Farm Trans • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe XF’s èn nieuwe huisstijl voor Farm Trans

Farm Trans Group uit Moerdijk stapt 2019 in met een nieuwe huisstijl én met DAF.  Een vijftal DAF XF 480 FT 4×2-trekkers met Space Cab is aangeschaft. Met name het lage verbruik van deze versie gaf de doorslag. Met jaarkilometrages van ruim 140.000 kilometer per truck tikt elke procent besparing op brandstof stevig door in de bedrijfsresultaten. BEST Trucks Barendrecht levert de DAF trucks.

“Met de nieuwe XF moet in het werk dat wij ermee doen een zeer laag verbruik haalbaar zijn”, aldus Robin Nijman, Fleetmanager bij Farm Trans Group. Die verwachting is gebaseerd op ervaring met een demotruck van DAF. Het verbruik bracht het merk weer in beeld bij Farm Trans. DAF was eerder vertegenwoordigd in de vloot. Er is dus sprake van een rentree.

Farm Trans heeft een wagenpark van 230 trekkende eenheden en circa 350 getrokken eenheden. Het bedrijf is specialist in logistieke dienstverlening in food met roots in het agrarische werkgebied. De nieuwe XF’s draaien mee in verschillende werkgebieden. Nijman: “Drie trekkers rijden voor ons bulktransport. Twee staan voor bandlossers en een voor Walking Floor trailer, aangedreven met hydrauliek.”

Het is juist de XF 480 FT die bij Farm Trans hoge ogen scoort en dan vooral door het hoge koppel (2.500 Nm) in combinatie met het lage verbruik. “Daarmee hopen we dat deze versie duidelijk boven het maaiveld uitsteekt”, aldus Nijman. ”Wij rijden gemiddeld vier jaar met onze trucks. Dan gaan we in de regel over tot vervanging. Als we het verwachte lagere verbruik halen, praat je over substantiële besparing. Eerlijk gezegd gaan we daarvan uit, want DAF noemt zelf al 7 procent minder verbruik ten opzichte van de vorige generatie XF.”

De DAF trucks zijn meteen uitgevoerd in de nieuwe huisstijl van Farm Trans. In de loop van 2019 wordt die doorgevoerd in het hele wagenpark en ook op de nieuwe website, die in dit kwartaal wordt gelanceerd. “Bij Farm Trans denken, ruiken, en voelen we food. Wij weten wat er bij foodtransport komt kijken, van bulk tot geconditioneerd, over water, weg en spoor. Agrarische roots combineren we met jarenlange ervaring in internationaal foodtransport en een gezonde handelsgeest, wat heeft geleid tot een full-service transportbedrijf waarmee we onze klanten 24/7 van dienst zijn.”

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Farm Trans en in dat streven passen trucks die uitblinken door een laag verbruik. “We zijn ‘planet proof’ en kiezen waar mogelijk altijd voor een duurzame oplossing. We brengen transparantie in de keten en tillen efficiency naar een hoger niveau, mede door onze uitvoerige live rapportages. Met de klant gaan we voor het beste resultaat.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer